Nadal gifter sig i miljardfort – Federer inte bjuden

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Rafael Nadal och Xisca Perello gifter sig under lördagen.

Men tennisstjärnan gör det utan närvaron från sin främste rival och antagonist.

Roger Federer är inte bjuden till det 1,3 miljarder kronor dyra fortet, tillika bröllopslokalen, i Mallorca.

Efter ett 14 år långt förhållande så har det blivit dags för tennisstjärnan Rafael Nadal och Xisca Perello att gifta sig.

Under lördagen gifter sig paret i Spaniens dyraste fastighet.

La Fortaleza, eller ”fortet” om man översätter det till svenska, ligger i Rafael Nadals hemö Mallorca. Det enorma fortet har anor från 1600-talet när det byggdes, med syftet att skydda ön från invaderare. Real Madrid-stjärnan Gareth Bale gifte sig där så sent som i juli, och fortet har även använts som inspelningsplats av den brittiska BBC-serien The Night Manager.

1 av 2

Kunglighet på plats

Enligt schweiziska Blick värderas fastigheten, som både har flera pooler och ett antal privata stränder, till ett värde av 1,3 miljarder kronor.

Enligt Fox sports väntas bröllopet ha cirka 350 gäster, där samtliga får skriva på ett sekretessavtal och förbjuds använda mobiltelefoner. Bland gästerna finns den förre spanske kungen Juan Carlos I, som väntas anlända till festligheterna med helikopter. Sångaren Enrique Iglesias, NBA-stjärnan Pau Gasol och fotbollsstjärnan Iker Casillas förväntas också medverka.

”Har andra planer”

Däremot kommer inte Rafael Nadals antagonist på tennisbanan att göra det.

Tidigare ryktades det om att Roger Federer var inbjuden. Men Federer dementerade under US Open förra månaden att han skulle närvara på bröllopet.

– Ni kan inte tro på allt som det rapporteras om. Jag känner inte till något om det. Och jag har andra planer för den helgen, sade Federer då enligt Tennisworld.

Publicerad:

LÄS VIDARE