Uttagen i all star – av danske förbundskaptenen

Arnesson redo att ersätta Gottdfridsson

Av: Johan Flinck

Publicerad:

HERNING. I december tog den danske förbundskaptenen(!) ut honom till all star-matchen i världens bästa liga.

Nu ska Linus Arnesson ersätta Jim Gottfridsson.

– Klart jag är redo, säger 28-åringen.

Jim Gottfridsson är skadad och missar mellanrundan i VM – minst.

Hans naturlige ersättare som mittnia är Linus Arnesson.

– Klart jag är redo. Det är första gången jag får så stort ansvar i landslaget. Men jag har haft den rollen i alla klubbar sedan jag började spela handboll, säger Arnesson inför matchen mot Tunisien.

Foto: BILDBYRÅN

Men blir det här ändå din största utmaning i karriären?

– Ja, nu är det Sverige och landslaget och VM och mellanrunda och allting. Klart det är stort, om inte det största. Det ska bli kul.

Utsedd till ligans MVP

Dalmasen kom till Redbergslid från Hedemora som junior. Efter tio år, på vilka han hann bli tidernas främste målskytt i mesta mästarna, lämnade Arnesson 2017 RIK för Bergischer i tyska andraligan.

I EM i fjol gjorde 28-åringen mästerskapdebut och efter att mest suttit på bänken kom han in i semifinalen mot Danmark och gjorde sex mål på sju skott. Det sista var lika avgörande i förlängningen som det blev klassiskt då han drog dit det efter sitt patenterade jämfotahopp.

Några månader senare gick Bergischer upp i Bundesliga och Arnesson utsågs till hela ligans MVP.

”Det är jätteroligt”

I högsta ligan har succén fortsatt. Bergischer har varit säsongens kometlag och när det gäller Arnesson har bara två svenskar gjort fler mål än honom i Bundesliga och i assistligan är han näst bäste svensk.

Ett kvitto på sin fina höst fick han i december när han togs ut till den årliga all star-matchen som spelas direkt efter VM.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Först röstar fansen fram två spelare på varje position och därefter väljer huvudtränaren för all star-laget ut en tredje spelare han vill ha med. Huvudtränare är ingen mindre Nikolaj Jacobsen, tränare för Rhein-Neckar Löwen men också förbundskapten för det Danmark som Arnesson sänkte i EM och som man ställs mot i VM på onsdag.

– Det är en stor tränare och gammal storspelare. Det är jätteroligt, säger Arnesson.

Underskattad tro?

Sveriges bredd i VM-truppen är omtalad men det har också hetast att var det någon spelare som inte skulle få gå sönder så var det Gottfridsson.

Har vi alla underskattat dig, Linus?

– Jag har aldrig tänkt på det ur den vinkeln. Folk får tycka vad de vill. Jag kan bara göra mitt och måste tro på mig själv för annars kommer det att gå åt skogen. Förhoppningsvis har ni underskattat mig. Men vi får se efter att det här är klart, ler han.

Publicerad:

LÄS VIDARE