Eskilstunas målnolla och segersvit sprack mot Vittsjö

Publicerad 2021-09-04

638 spelminuter och 91 dagar.

Så länge sedan var det Eskilstuna släppte in ett mål och förlorade en match.

I dag bröts båda sviterna när Vittsjö segrade med 1–0.

Redan på förhand såg matchen mellan Vittsjö och Eskilstuna ut att bli en målsnål historia.

Gästerna hade inte släppt in mål sedan den 5 juni, förlust 1–0 mot Djurgården, och därefter radat upp sex raka segrar med en total målskillnad på 11–0.

Vittsjö under samma period: 2–8 och fem inspelade poäng.

I en tillknäppt och intensiv tillställning blev det här matchen när två sviter sprack för Eskilstuna.

Ovan målskytt

När Sandra Adolfsson tofflade in 1–0 efter en mycket tilltrasslad situation efter 43 minuter var det hennes första mål sedan 2018 och gästernas första insläppta på 638 spelminuter.

– Jag fick höra efteråt att senast det hände var 2018, så det var skönt. Jag får en liten felträff och den ställde målvakten och gick fint in i hörnet, säger Sandra Adolfsson.

Fler fullträffar blev det inte i den här matchen trots att Mia Jalkerud hade ett par fina chanser i den andra halvleken och hemmalaget haft en ribbträff.

Eskilstuna är kvar som trea i tabellen samtidigt som Vittsjö knappar in på topplagen, uppe på en sjätteplats i damallsvenskan med sju matcher kvar att spela.

– Det var jätteskönt. Det var ett tag sedan vi vann. Det betyder jättemycket eftersom det gått lite trögt för oss sedan uppehållet, säger Adolfsson.