Kommersiell text (läs mer här)

”Under tröjan” av Erik Niva släpps i oktober

“Jag ville gestalta proffsdrömmen och verkligheten”

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Boken ”Under tröjan” skriven av Erik Niva.
Boken ”Under tröjan” skriven av Erik Niva.

SPORTBLADET

7 oktober kommer Erik Nivas nya bok om proffsdrömmens alla sidor.

Upplev allt från Champions Leauge och La Liga till turkiska andradivisionen, på ett sätt som bara Erik kan berätta.

Här kan du förhandsbeställa boken till kampanjpris.

När alla fotbollsmatcher ställdes in under pandemin, blev Erik Niva tvungen att hitta nya sätt att skriva om sporten han älskar. Utgångspunkten blev alla matchtröjor som Erik tidigare använt sig av för att återberätta några av fotbollens mest storslagna ögonblick, men nu ville han istället låta huvudpersonerna själva berätta om klubbarna de representerade och färgerna de bar.

– Grundformeln var enkel. Ur min egen samling valde jag en matchtröja som någon gång burits av ett svenskproffs utomlands. Sedan ringde jag upp och bad honom eller henne berätta i utförlig detalj om säsongen då just den tröjan varit aktuell; om länderna och städerna de bott i, om människorna de mött och fotbollen de spelat, säger Erik själv om projektet.

Till shoppen

Vad handlar ”Under tröjan” om?

”Under tröjan” kan ses som idrottsmemoarer i kortformat, eller som en sorts reseguider som gränsar till äventyrsromaner. Här finns allt från euforin i att vinna Champions League till skräcken runt att tvingas fly Krimhalvön medan den ryska armén skär av utfarterna. Här har vi Premier League och La Liga, men också den turkiska andradivisionen och kulissligan på Filippinerna.

– Alla som läser det här har förmodligen själva drömt om att bli fotbollsproffs, fantiserat kring hur ett sådant liv hade kunnat se ut. Så värst mycket närmare än såhär kommer du knappast svaret. Tydligare eller mer detaljerade inblickar i tillvaron i Tottenham, Benfica, Fiorentina eller Beijing Guoan finns inte på svenska, säger Erik.

Var kan man köpa ”Under tröjan” av Erik Niva?

Boken ”Under tröjan” släpps hos bokhandlarna den 7 oktober, men här nedan kan du redan nu förhandsbeställa boken till exklusivt först till kvarn-pris!

Till shoppen
Erik Niva släpper ny bok 7 oktober.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Kommersiell text (läs mer här)

LÄS VIDARE

Sportböcker: 7 boktips du inte får missa

ÄMNEN I ARTIKELN

Kommersiell text (läs mer här)

Erik Niva