Sekunddrama i första semifinalen

Publicerad 2021-04-06

Vilma Matthijs Holmberg, Skuru.

Den första semifinalduellen mellan Skuru och Skara blev en högdramatisk historia.

Bortalaget hade möjligheten att kvittera i slutsekunden och ta matchen till förlängning, men en slarvig passning förstörde den möjligheten. Skuru vände ett långvarigt underläge och vann med 25–24.

– Vi tar tid på oss och jobbar oss ikapp, men det var ingen perfekt match, säger Vilma Matthijs Holmberg till C More.

Även om det i sluttabellen skilde en hel del poäng lagen emellan, var det inget som syntes i seriematcherna. Dessa slutade med en uddamålsseger för Skara i den senaste tillställningen, samtidigt som Skuru vann med två bollar på bortaplan i Västergötland.

Den första matchen i semifinalserien var inget undantag från den inslagna vägen.

Lagen följdes åt under den första halvleken, där Skara gick till vila i ledning 13–12. Västgötskorna fortsatte att trycka på offensivt även under den andra halvleken, och tack vare en storspelande Laerke Sörensen såg det också länge ut som att man skulle lyckas hålla undan mot hemmalaget.

Då vaknade Skuru och visade hur och varför man vann grundserien. Anförda av Vilma Matthijs Holmberg sju mål var man ikapp med kvarten kvar, och när just Holmberg satte 24–22 trodde många att matchen var över.

”Ingen perfekt match”

Laerke Sörensen målvaktsspel skulle dock hålla liv i tillställningen in i de absoluta slutsekunderna – Skuru tog ett stressat avslut vid 25–24 varpå Skara hade ett drömläge att kvittera och skicka matchen till förlängning. Passningen ut till ett fritt kantläge var dock alldeles för slarvig, och stort jubel utbröt i hemmalaget.

– Skönt och viktigt för gruppen att vi kan knyta ihop det och vinna. Vi tar tid på oss och jobbar oss ikapp, men det var ingen perfekt match. Vi måste bli bättre till nästa match på fredag, säger Vilma Matthijs Holmberg till C More.

Nästa möte lagen emellan spelas på fredag i Skara.