AIK:s galna vändning – fem (!) mål på sex minuter

AIK-stjärnan fick syna det röda kortet

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Vetlanda imponerade stort och gick tidigt upp i en 3–0-ledning.

Men strax före paus stod gästande AIK för en supervändning – och vann enkelt till slut.

– Vi är ett stimlag, säger Daniel Andersson i Sportbladet Play.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Vetlanda imponerade stort både i offensiven och i defensiven när AIK kom på besök. I alla fall i dryga halvtimmen.

När matchklockan slog över till 38:e minuten såg Vetlanda ut att gå till halvtidsvila med en komfortabel 3–0-ledning mot AIK.

Då vann AIK bollen på egen planhalva och duon Erik Pettersson/Alan Dzhusoev samspelade sig över till offensiv planhalva. Väl där hittade Erik Pettersson fram till William Arvidsson som i dålig vinkel bombade in reduceringen och startade en makalös vändning.

”Går fort i bandy”

Sex minuter senare gjorde Daniel Andersson AIK:s femte mål (och blev femte målskytt) för kvällen och gästerna gick till halvtidsvila i ledning med 5–3.

– De kanske börjar bli lite trötta i Vetlanda, det vet man inte. De har kämpat på ganska bra och vi har haft mycket boll. Vi kanske har slarvat lite och tappat lite så de har fått ställa om på oss, men det kändes som att de kanske tröttna lite och gjorde lite misstag i stället i slutet som vi kunde utnyttja, säger AIK:s Johan Willes i halvtid i Sportbladet Play.

– Det går fort i bandy, avslutar han.

Stjärnan fick matchstraff

Det dröjde inte länge i den andra halvleken innan AIK:s målskytte fortsatte. Efter två minuter gjorde Daniel Andersson återigen mål och efter ytterligare två minuter gjorde Tobias Nyberg även han sitt andra mål för kvällen till 7–3.

Efter 82 minuter blev det rörigt. Alan Dzhusoev och Emil Fedorov föll till isen som slutade i utvisning för olämpligt uppträdande för bägge spelarna. AIK:s Alan Dzhusoev fick dock syna det röda kortet medan Fedorov endast fick en tiominutare.

I slutskedet kunde Joakim Andersson tröstmåla för Vetlanda till 7–4.

– Det kommer lite bättre i andra. Vi får lite mer ytor och så, de orkar väl inte riktigt. Jag tycker de gör en riktigt bra första halvlek och de har både läge till 4–0 och Andreas (Bergwall) gör en del jätteräddningar, säger Daniel Andersson i Sportbladet Play.

– Sedan är vi ett litet stimlag, vi får lite chanser, vi blir lite mer aggressiva och ställer lite mer frågor till dem framåt så vips är det 5–3 till oss. Så det klart att det är tacksamt.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE