Världscupen i längdskidor

Johaug efter svenska succén: ”Ska inte känna sig trygga”

Av: 

Anna Rydén

Petra Thorén

SPORTBLADET

RUKA. Helsvensk pall i premiären och Linn Svahn påpekade igen att Sverige har världens bästa lag.

Svaret från Norge dröjde inte länge.

– De ska inte känna sig så trygga, menar Therese Johaug.

Det har blivit en lite av en följetong så här i inledningen av skidsäsongen. Linn Svahn hissar sitt svenska lag och Therese Johaug får svara på utspelen.

Så här sa Linn Svahn efter sprinttrippeln i fredags:

– Jag säger att vi är världens bästa damlag just nu. Det är bara skönt att visa det redan i inledningen på säsongen. Jag tror att mycket mer kommer under säsongen och redan nu under helgen. Det är en bra början. Jag skulle hålla Frida som favorit nu. Therese kan åka fort men jag tror på min jämngamla Frida.

Frida Karlsson kom på 15:e plats i sprinten, att jämföra med Therese Johaugs 30:e, vilket ger svenskan en fördel inför den fortsatta minitouren.

Therese Johaug fick förstås frågor om Linn Svahns kommentar på den norska digitala presskonferensen under kvällen i går.

Svenskorna går ut och är ganska kaxiga nu, och det kanske de har rätt att vara. Vad säger du om det?

– Ja, de kan vara kaxiga för min del. Jag ska ha fokus på det jag ska göra i spåret och den som är bäst den står överst på pallen. De var starka idag men vi har ett starkt lag, säsongen är lång och vi vet att det bor mycket i oss norskor också. Så de ska inte känna sig så trygga.

Hur ser du på duellen med Ebba (Andersson) och Frida?

– Jag vet att det blir en tuff fajt imorgon. Det är två tjejer som går snabbt på skidor och är i form. Jag ska försöka sänka axlarna och åka bra skidor. Jag har lust att åka fort imorgon såklart, men de är i form så jag ska försöka att bita ifrån.

Johaug har inga problem med att Frida Karlsson ligger före i den totala minitouren:

– Hon kan få försprång, så får jag jaga

”Jag blir lite osäker”

Frida Karlsson själv är inställd på att göra sitt eget race. Tidigare har signum varit hårda öppningar, men den svenska stjärnan har lärt sig och det är ont om sekunderingar i Ruka med en slimmad ledarstab.

– Jag ska hitta en avslappnad åkning och tycker att jag har blivit bättre på det. Det är när jag blir lite osäker som jag öppnar hårt, för jag tror att jag behöver det, säger Frida Karlsson som påpekar:

– Jag fokuserar inte på vad hon gör. Jag fokuserar på det jag ska göra här och nu.

För Ebba Andersson blev fredagen en missräkning. Hon gick aldrig vidare från sprintkvalet.

– Först och främst är jag just nu mest besviken för dagens tävling, men sen så klart får det konsekvenser som inte är jättepositiva för min del, säger Ebba Andersson.

ANNONS EXTERN LÄNK

JACKPOTT! 14 miljoner på Stryktipset | Skaffa andel i Sportbladets jättesystem för 770 kr. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel


Jackpott på 12 miljoner – ta rygg på expertens system här
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Världscupen i längdskidor

LÄS VIDARE

Maja Dahlqvist efter tunga uppbrottet: ”Han blev räddningen för mig”

ÄMNEN I ARTIKELN

Världscupen i längdskidor

Ebba Andersson

Frida Karlsson

Linn Svahn

Therese Johaug

Längdskidor