Spelens verkliga jätte väger 170 kg

Av: Stefan Holm

Publicerad:
Uppdaterad:

139 kilo tyngre än spelens lättaste

Daniel Natea (i vitt) är OS tyngste idrottare, Flavia Saraiva den lättaste.
Foto: TT
Daniel Natea (i vitt) är OS tyngste idrottare, Flavia Saraiva den lättaste.

RIO DE JANEIRO. Han är störst i hela OS.

Bokstavligt talat.

Judojätten Daniel Natea väger 139 kilo mer än spelens lättaste deltagare.

De olympiska spelen har för första gången samlat fler än 11 000 utövare, och för den som besöker OS-byn och tävlingsarenorna blir det uppenbart att olika kroppstyper är lämpade för olika idrotter.

Deltagarna verkar älska att vistas i den kontrastrika miljön, för på sociala medier cirkulerar det mängder av bilder där atleter med enorma kroppsskillnader poserar tillsammans.

”Storleken spelar ingen roll”

Simone Biles, 145 cm, är en av stjärnorna som är flitigast på Instagram. Hon är störst inom gymnastiken, men försvinnande liten på en bild där står hon rygg mot rygg med volleybollspelaren David Lee, 203 cm. Hennes huvud slutar nedanför hans skulderblad.

– Storleksskillnaden på olympierna spelar ingen roll, om man bortser från vilken sport du sysslar med, skriver hon.

Väger 31 kilo

Gymnasten Ragan Smith, 137 cm, strålar sida vid sida med NBA-stjärnan DeAndre Jordan, 211 cm, men skillnaden blir aldrig större än när Flavia Saraiva och Li Muhao möts i matsalen. Det skiljer inte mindre än 85 centimeter mellan spelens kortaste och längsta deltagare.

Daniel Natea är tyngst med sina 170 kilo, vilket kan jämföras med fjäderlätta gymnasten Flavia Saraiva, som bara väger 31.

Fick vänta på OS-debuten

Även skillnaden mellan OS yngsta och äldsta deltagare är enorm. Dressyrryttaren Julie Brougham är 62 år och skulle kunna vara mormor till Gaurika Singh, 13.

– Jag har drömt om OS sedan jag var sju-åtta år, men det tog ett tag att ta sig hit, säger Julie Brougham.

Publicerad: