Chockperiod för Leksand – överkörda av Rögle i SHL

Stängde in sig i omklädningsrummet efteråt

LEKSAND. Rögle chockade Leksand i den andra perioden.

På mindre än tio minuter gjorde man fyra mål och körde över masarna samt punkterade matchen.

– Man måste bära lönekuvertet med stolthet, säger Leksands tränare Björn Hellkvist om sina stjärnspelare.

Det blev en mållös förstaperiod mellan Leksand och Rögle.

En period som inte bjöd på såna många avblåsningar och två frilägen, ett för Leksands Nils Åman och ett för Rögles Anton Bengtsson.

Men i mittperioden gick det snabbt, både på isen och i Rögles målprotokoll.

På dryga fyra minuter gjorde man tre mål på Leksands nya målvakt Kassimir Kaskisuo och 0–1 gjordes av Rögles supertalang Marco Kasper, 17, som därmed svarade för sitt första mål i SHL – och följdes av en välfylld scoutläktare.

”Jävla pissperiod”

Mittperioden blev ännu värre för Leksand när Robert Lantosi gjorde 0–4 13 minuter in i mardrömsperioden, sett med Leksandsögon.

– Jävla pissperiod. Jag är så jäkla besviken, säger Leksands Jon Knuts i pausen i C More.

Det blev inte bättre av att backen Jonas Ahnelöv inte kom ut till spel i den andra perioden efter en smäll på knäet som han ådrog sig i inledningen av matchen.

Rögle spelade en fin hockey, med högt och rejält passningstempo som skapade ett konstant tryck mot Leksandsmålet.

I den sista perioden utökade Rögle till 0–5 innan Leksand fick ett tröstmål, 1–5.

Kritiserar välbetalda stjärnorna

25 minuter efter matchens slut hade Leksands spelare fortfarande inte lämnat omklädningsrummet för att möta media.

– Vi pratade lite om struktur och hierarki i laget. Det håller inte att våra bäst betalda spelare i dag – och jag har all respekt för Rögles alla spelare och för alla mina spelare – men Rögles sämre betalda spelare kan inte vara bättre än mina bäst betalda spelare. Utan man måste bära det lönekuvertet både med stolthet och vissheten om att jag har den här rollen för att jag är en bra hockeyspelare. Men på isen måste jag leverera också. Jag kan inte åka runt och tycka jag är bra för att jag varit bra tidigare i min karriär, säger Leksands tränare Björn Hellkvist.

Vad fick du för svar?

– Ofta vill man ha igång en diskussion som tränare. Ibland vill man reta dem lite, men sådana här stunder är det svårt, säger Hellkvist.

– De får ta med sig det hem nu. Det är någonting som ska ligga och reta i kväll, sen får vi lufta grejerna imorgon och titta på video och exemplifiera. Till slut kommer det sitta. Det vet jag. För det är ett superbra lag vi har. Sen är det upp till oss och få ut det mesta av det.

Leksands lagkapten, Patrik Zackrisson var inte heller särskilt nöjd med hur Leksand presterade – och berättar om mötet bakom låsta dörrar efter matchen.

– Jag uppfattade mötet som att det måste krävas mer av oss som lag. Vi har inte råd med ”melt downs” som vi hade i mitten av andra perioden. Det har inte med våra stjärnspelare att göra, det har med hela laget att göra. Vi kämpar och försöker men vi kan så mycket bättre, det känner vi alla. Det är ju bra att vi kan adressera problemet direkt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.