Publicerad 2022-10-03

Pixbo gjorde vad som krävdes.

Kalmarsund besegrades tämligen enkelt.

Göteborgslaget är därmed klart för semifinal i svenska cupen

Cupkvartsfinalen blev en kopia på helgens SSL-möte lagen emellan. Pixbo var det bättre laget och vann över Kalmarsund. Måndagens match slutade 9–4 till Göteborgslaget.

Bättre direkt från start

Pixbo kom ut till bortamatchen med ett högt tempo direkt från start. När Klara Loneberg gav gästerna ledningen med 1–0 efter 2.46 hade de redan skapat en handfull chanser.

Göteborgslaget gjorde ytterligare fyra mål i den första perioden medan Kalmarsund endast lyckades få hål på målvakten Lara Heini två gånger.

Det andra målet godkändes till gästernas stora ilska. Bollen tog i stolpen, studsade sedan ner på mållinjen och enligt målskytten Emmy Jämtin, som pekade tydligt, samt domarna in i mål. Pixbospelarna klagade på domslutet, men det spelade ingen roll. Kalmarsundspelarens mål betydde 2–3.

Vidare till semifinal

De kommande 40 minuterna av matchen blev bara en transportsträcka mot semifinalen för Pixbo. Den andra perioden vann de med 2–0. Och även fast Kalmarsund reducerade två gånger om i tredje blev det aldrig någon riktig nerv i matchen.

Pixbo vann till slut med 9–4 och är klart för semifinal i svenska cupen.

REPRIS: Svenska cupen: FBC Kalmarsund–Pixbo Wallenstam IBK