Ödesmatch väntar Sverige efter nytt sekunddrama

Så går Sverige till kvartsfinal

Uppdaterad 2021-01-23 | Publicerad 2021-01-22

Sverige är fortsatt obesegrade i handbolls-VM efter fem matcher.

Efter 28–28 mot Slovenien avgörs nu allt på söndag – där blågult har allt i egna händer för att ta sig till kvartsfinal.

– Vi har fortfarande många möjligheter, säger Hampus Wanne till TV6.

Det blev en tuff och tät tillställning mellan Sverige och Ljubomir Vranjes Slovenien.

Trots att svenskarna hade en 11–6-ledning i den första halvleken kändes det hela tiden tätt och jämnt. I paus hade Glenn Solbergs mannar en ledning med 15–14.

Efter en ännu jämnare andra del av matchen avgjorde inte tillställningen förrän i slutskedet.

Förbundskapten Solberg tog timeout med 44 sekunder kvar vid ställning 27–27. En stund senare satte Hampus Wanne, bästa svenska målgörare på sju kassar, bollen i mål till ledning.

Rysare väntar

Men precis som mot Belarus tappade svenskarna segern i slutsekunderna. Matchen slutade 28–28.

Krysset tar Sverige upp på sex poäng och delad serieledning i tabellen i mellanrundan tillsammans med Egypten.

Nu väntar en rysaravslutning i den sista matchen i mellanrundan mot Ryssland. Eftersom ryssarna tidigare i dag slog tillbaka Nordmakedonien med hela 32–20 avgörs allt på söndag.

Parallellt med den matchen spelar Egypten mot Slovenien. Faller blågult mot ryssarna blir det ingen kvartsfinal. Vid seger eller oavgjort blir det kvartsfinal på onsdag.

– Det är så små marginaler. Det är sjukt... Vi har fortfarande många möjligheter. Det blir kul, säger Hampus Wanne, efter matchen, till TV6.