Khamzat Chimaevs besked: ”Tror jag är klar”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Svenske UFC-stjärnskottet Khamzat Chimaev har haft stora problem med att återhämta sig efter covid-19.

Nu verkar det som att han bestämt sig för att lägga ner karriären.

– Jag tror jag är klar, skriver han på Instagram.

Det var i somras som Khamzat Chimaev slog igenom på bred front i UFC-världen med tre snabba knockoutsegrar.

I december skulle han ha gått en stormatch mot britten Leon Edwards men den ställdes in då britten fick covid-19. När matchen skulle gå senare i januari var det svenskens tur att ställa in av samma anledning och vägen tillbaka från sjukdom har varit svår.

–  Han ringde mig från sjukhuset och sa att han trodde att han skulle dö. Det var riktig illa, sa hans manager Majdi Shammas när Chimaev ställde in fajten mot Edwards ännu en gång.

Och nu verkar det som att Chimaev bestämt sig för att inte göra fler comebackförsök. I en post på Instagram skriver han.

”Jag vill säga tack till er alla för att ni stöttat mig på den här resan. Jag tror jag är klar nu. Ja, jag vet att jag inte tog bältet men det är inte den viktigaste segern du kan ta i livet. Det kanske gör er upprörda men mitt hjärta och min kropp säger allt”.

”Ska inte sluta”

Men uppgifterna är motstridiga. UFC-basen Dana White säger att svensken bara låtit känslorna ta överhanden efter ett träningspass i Las Vegas där han just nu får behandling för sviterna av covid-19.

– Det är inte meningen att han ens ska träna men killen är en vilde. Han vill slåss varje jävla helg och nu får han inte ens träna så han blev emotionell och postade det där. Men han ska inte sluta, säger Dana White till MMA Junkie.

Enligt White är Chimaev tänkt att gå en match i juni.

– När han kom hit (till Las Vegas) tog läkarna hand om honom och satte honom på prednison som är en elak jävla steroid. Därför ska han bara ta det lugnt och återhämta sig men han gick och tränade i dag och kände sig som skit, blev väldigt emotionell och skrev det här, fortsätter White.

Sportbladet har sökt Khamzat Chimaev, via hans manager Majdi Shammas, för en kommentar utan framgång.

Khamzat Chimaev.
Foto: EMIL EIMAN ROSLUND
Khamzat Chimaev.
Publicerad:

LÄS VIDARE