Badminton

EM-finalistens bisarra hemresa: ”Inte så mycket utrymme”

Av: 

Felix Tornberg

Foto: FACEBOOK

SPORTBLADET

Danske badmintonspelaren Viktor Axelsen tog sig till EM-final.

Efter ett positivt covid-test fick han dock kasta in handduken – och färdas hem med privatflyg i en bisarr isoleringskammare.

– Jag bröt ihop, säger han till Politiken.

Under EM i Ukraina gick det bra för Victor Axelsen. Framme i finalen fick turneringen dock ett abrupt slut.

– Sportchef Jens Meibom frågar om jag inte vill följa med honom. Han har något att berätta för mig. Jag vet att det finns en risk med corona, men jag tror att det måste vara några av de andra som är smittade. Han berättar för mig att mitt test från morgonen har kommit tillbaka positivt, säger den danska stjärnan till Politiken.

Han fick beskedet direkt efter en intervju med dansk tv, och beskedet innebar att det inte blev någon final för Axelsen.

Ett besked som tog hårt.

– Jag skakar och blir upprörd när jag får höra det. Jag vet vad det betyder, säger dansken.

”Var lite trångt”

Istället fick landsmannen Anders Antonsen titeln, medan Axelsen fick sätta sig i karantän.

Efter att först ha isolerat sig i Ukraina en tid tog Axelsen till en osedvanlig lösning. Han betalade för ett privat ambulansflyg till Danmark. I detta fanns en sci-fi-liknande isoleringkammare, där Axelsen fick lägga sig under hemresan.

Bilder visar hur han instängd i någon slags genomskinlig plasttub fraktades in i planet av medicinsk personal iklädda kroppstäckande skyddsdräkter. Detta medan Axelsen ger en dubbel tumme-upp.

– Det var lite trångt. Det fanns inte så mycket utrymme där inne. Kammaren var 1,98 meter lång och jag är 1,95. Det var litet, men det var nödvändigt. Och när du väl hade accepterat det var det bra nog. Jag ville bara åka hem och ge mig själv den bästa miljön att återhämta mig i, säger han till BT.

Axelsen har sedan tidigare vunnit ett VM-guld och två EM-guld i singelklassen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Krisplanen: Coronautbrott kan flytta matcher i EM

ÄMNEN I ARTIKELN

Badminton