Tom Bradys ersättare klar

...men affären sågas: ”Pinsamt med minimilön”

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Cam Newton, 31, har fått en ny klubb.

Den före detta MVP:n är klar för New England Patriots – på ett ettårskontrakt med minsta möjliga lön.

”Det här är vidrigt”, skriver försvarsstjärnan Richard Sherman på Twitter.

Cam Newton.
Foto: Mike McCarn / TT NYHETSBYRÅN
Cam Newton.

Cam Newton slog flera rekord som rookie i NFL 2011, bland annat flest totala yards och flest antal touchdowns under en säsong.

Och bättre blev han.

2015 ledde Newton sitt Carolina Panthers till Super Bowl (förlorade mot Denver Broncos) efter en grundserie där man endast förlorade en match, och Newton blev utsedd till ligans mest värdefulla spelare.

Men en skadad fot har den senaste tiden förstört för 31-åringen som bara spelade två matcher förra säsongen, och i våras släpptes han av Carolina efter att klubben misslyckades med att trejda bort honom.

Minsta lönen

Nu har New England Patriots gett Newton ett ettårskontrakt som enligt Boston Globe är värt 7,5 miljoner dollar (drygt 70 miljoner kronor).

Det är så kallad ”minimilön”, vilket får den kontroversielle men likväl briljante cornerbacken Richard Sherman att ryta till.

”Hur många före detta MVP:s hade behövt skriva på för minimilön? (frågar åt en vän). Pinsamt. En enastående talang och så har vi mindre begåvade QB:s som får 15-16 miljoner dollar år. Vidrigt”, skriver han på Twitter.

Ersätter Brady

I New England kommer Cam Netwon att slåss med Jarrett Stidham, 23, om att styra lagets anfall kommande säsong.

I våras lämnade den legendariske quarterbacken Tom Brady för Tampa Bay Buccaneers efter 20 säsonger och sex Super Bowl-titlar.

Publicerad:

LÄS VIDARE