Broberg Jonas Nygren blev stor hjälte när ”Gurt” skrällde mot regerande mästarna Edsbyn.

Med två mål och en assist var han matchavgörande i 4–2 segern.

– Jag tycker vi vinner rättvist, säger han.

Se alla mål från elitserien i bandy här!

Edsbyns tränare Magnus ”Kuben” Olsson varnade för det inför matchen i Sportbladet Play. De måste hitta ett sätt att stoppa Brobergs hörnor, hette det.

Men det lyckades de inte med.

Först kvitterade Jonas Nygren på hörna till 1–1 tidigt i den första halvleken och 20 minuter in i den andra halvleken slog Nygren till igen på hörna när han utökade Brobergs ledning till 3–1.

Jonas Nygren har nu gjort fem mål totalt under säsongen. Alla har kommit på hörna.

”Klart godkänt”

Dessutom spelade han även fram Erik Jonsson när han punkterade matchen och fastställde slutresultatet till 4–2.

– Jag får sätta dit två hörnor och passar fram Jonsson en gång så det är väl klart godkänt, säger han i Sportbladet Play.

– Vi har en fantastisk defensiv och krigar för varann i 90 minuter och, ja, jag tycker vi vinner rättvist.

Söderberg tillbaka

Dagen till är var också Brobergs skyttekung Martin Söderberg tillbaka på isen. Och visst dök även han upp i målprotokollet till slut. Efter dryga 20 minuter fick han chansen från straffpunkten där han var säkerheten själv och gav Broberg ledningen med 2–1.

I den andra halvleken fick han sedan chansen igen, men Anders Svensson i Edsbymålet räddade och styrde då ut bollen till en hörna.

Stjärnan lämnar byn?

Inför matchen kom bomben. I förbundets system för spelarövergångar dök plötsligt Edsbyns stjärna Robin Öhrlunds (som saknades i fredagens match) namn upp i en övergång till allsvenska Gripen Trollhättan. Något som dock förnekades av Edsbyns sportchef Stefan Karlsson.