Publicerad 2021-03-26

MORA. Dubbel olycka för Mora IK.

Först föll man mot Björklöven i den tredje kvartsfinalen – sedan fick man en allvarlig skada på Isak Pantzare.

– Han spottade blod i båset. Ett slagskott i bröstet som fick olycklig utgång, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson.

Kvartsfinalspelet går in i ett avgörande skede och mellan Mora och favoriten Björklöven stod det 1–1 inför fredagskvällens match.

Eftersom matchserien förflyttat sig från Umeå till Mora för två matcher var det hemmafördel för masarna.

Och den första perioden var en resa för Mora som både innehöll ett ledningsmål samt en otäck skada.

Man inledde starkast och tog helt rättvist ledningen med 1–0 efter 2.38 av Isak Garfve, som höll sig framme på en retur framför Lövens målvakt Kevin Poulin.

”Han mådde inte bra”

Men i samma period, där Mora försvarade sig bra, fick backen Isak Pantzare rejält ont efter att ha täckt ett skott.

– Vi vet inte så mycket nu. Vi fick skicka Isak med ambulans till Mora Lasarett efter att han inte mått bra och spottat blod i båset. Jättetråkigt, säger Peter Hermodsson, klubbdirektör för Mora IK.

För masarna är skadan givetvis olycklig och man har många jobsposter nu.
Oskar Stål Lyrenäs åkte på en smäll i första kvartsfinalmatchen mot Björklöven och även kapten Mattias Nörstebö saknas.

Masen Olle Liss kvitterade för Björklöven – men strax därefter bjöd Ludvig Larsson på matchens delikatess när han vände ut och in på Björklövens försvar och serverade pucken på silverfat till Lukas Wernblom, som fick öppet mål och gjorde 2–1.

Sjabblade in pucken

Det dröjde dock bara 36 sekunder innan gästerna kvitterade till 2–2 genom Gustav Possler, med assist av Liss.

Justin Crandell gjorde senare i mittperioden 2–3 efter att den annars så duktige Matteus Ward i Moras mål sjabblat in pucken, och 2–4 kom i powerplay i samma period när Alex Hutchings pricksköt in pucken bakom Ward.

I den tredje perioden fortsatte Mora att ta utvisningar och 2–5, matchavgörandet, kom i powerplay när JT Brown blev målskytt.

– Klart det inte är lätt att vinna när vi är utvisade så mycket. Vi måste fokusera på våra grejer, säger Ludvig Larsson till C More.

Matchen slutade 3–5 och nu leder Björklöven med 2–1 i matcher och kan stänga serien på söndag, även den matchen spelas i Mora.