Publicerad:

Världshysteri kring Duplantis: ”Bara smattrade”

Av: Mats Wennerholm

Publicerad:

Mondo Duplantis manager Daniel Wessfeldt väcktes tidigt på fredagsmorgonen.

– Ja, det bara smattrade i telefonen. Det var förfrågningar från hela världen. Mondo får nog vänja sig att bli omslagspojke nu, säger Wessfeldt.

Foto: Gregorio Borgia / TT NYHETSBYRÅN

Ja, redan dagen efter står det klart att Mondos 6,15 i Rom skapat större hysteri än hans båda världsrekord inomhus i vintras - 6,17 i polska Torun och 6,18 i skotska Glasgow.

– Ja, det måste jag nog konstatera med tanke på hur galet det varit så här dagen efteråt, säger Wessfeldt.

– Men den här tävlingen nådde så många fler. Den tv-sändes till 190 länder. Och så var det ett betydligt äldre rekord han slog den här gången. Dessutom tillhörde det Sergej Bubka som var en av de absolut största på sin tid. Samtidigt är det en spektakulär gren som drar till sig intresse bara av det skälet.

Vilka är det som hört av sig?

– Ja i stort sett alla stora mediaföretag. Brittiska BBC och The Guardian, tyska Der Spiegel, tidningar i Indien. För att nämna några. Jag är själv på väg hem till Sverige, så jag har inte hunnit gå igenom alla än.

Hur klarar han uppmärksamheten så här långt?

– Han är duktig på att ta folk och uttrycka sig på presskonferenser. Han har det i sig. Men han blir mer och mer påpassad. För någon som vill ha ett vanligt normalt liv mellan varven blir det en omställning. På hotellet i Rom kom folk fram hela tiden. Alla vill ta selfies med honom, både funktionärer, fans och personal.

– Men det är bara att vänja sig. Det är så här livet kommer att se ut framöver. Det här är ju vara början.

Vad gör han de närmaste dagarna?

– Han stannar i Rom någon dag och sedan flyger han direkt till nästa tävling i Doha.

Mondo själv ser fram emot lite semester när säsongen är över.

Och han åker inte direkt till USA.

– Nej, jag åker till Uppsala och stannar där några veckor. Det ska bli kul att få spela lite golf igen, berättade han för Sportbladet efter galan i Berlin i söndags.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN