Anthony Yigit

Yigit inför fredagens fajting-gala

Av: 

Stefan Alfelt

Anthony Yigit.
Anthony Yigit.

SPORTBLADET

Anthony Yigit har tänkt om. Han är inte färdig med jakten på boxningens VM-titlar. Och han vet vem han vill starta om mot.

Rolando Romero som slog ned Anthony tre gånger i vad som kunde ha blivit Yigits sista match.

– Hela han är äcklig. Han slår med armbågar. Sättet han pratar på. Hans kvinnosyn. Allt. Jag hatar honom, säger Yigit.


Här ser du hela fight night-galan – alla matcher!


Romero är den typ av boxare som drar trashtalket några snäpp för långt. En taktik som fungerar så länge som resultaten bär upp kaxigheten.

– Det finns många man måste lära känna för att gilla men ju mer jag lär känna honom, ju äckligare tycker jag han är och ju mer hatar jag honom, säger Yigit.

Efter att ha slagit Yigit var Romero obesegrad med 14 raka vinster, varav tolv på knockout. Det ledde till en drömmatch i lättvikt mot en av boxningens absoluta superstjärnor, Gervonta ”Tank” Davis.

Men matchen blir inte av.

Åtta kvinnor anklagade i princip samtidigt på olika sociala medier Romero för sexuella övergrepp. Romero tvingades att hoppa av matchen mot Tank för att i stället försöka bevisa att han är oskyldig till anklagelserna.

Lyckas han med det får Romero ändå starta om lite grand och då kan Anthony Yigit, som gärna vill ha en rematch, bli aktuell igen.

– Det blir en lätt match att fixa. Jag kan snacka lite skit och sen när jag slår honom då öppnas dörrarna för större matcher för mig, säger Anthony.

Att Romero gjort sig känd som en stark puncher oroar inte Yigit.

– Han är inte en svår motståndare egentligen. Anledningen till att jag förlorade förra matchen var att jag bantade elva kilo på kort tid. Det fanns inte mycket kvar som kunde stå emot. Jag var helt tom. Fanns ingen mat i magen. Fanns ingenting.

Anthony Yigit under träning i Stockholm.

Att vätskebanta och hela tiden tömma magen för att snabbt ta bort en så stor procent av ens ursprungsvikt för att vågen ska stanna på 60 är självklart inte nyttigt.

– Det var ingen bra förberedelse men jag valde att ta matchen. Och det gick som det gick.

Skulle Yigit lyckas att ta revansch kan det mycket väl bli han som får gå en match mot Davis. Som är en ännu värre knockoutmaskin än Romero. Davis har vunnit alla sina 25 proffsmatcher. Bara en har gått tiden ut.

– Man får säga vad man vill om Tank men inte heller han är omöjlig att slå eftersom han egentligen alltid förlorar matcher fram tills att han knockar motståndaren. Kan man bara hålla sig ifrån att bli knockad är det bra. Jag är skolad, har bra fotarbete, boxas bra på distans och om det är någonting jag har är det en haka också, säger Yigit.

Haka i betydelsen stryktålig.

På fredagens Bulldog Fight Night, som Sportbladet sänder, ska Yigit gå en annan returmatch. Mot tjecken Miroslav Serban, 13 (7 KO), 7, 0.

– Jag mötte honom som amatör i junior-EM i Polen och förlorade. Så jag har revansch att fordra även där. Nu är han inte på den nivå han var då och även då var han inte speciellt duktig. Han står i dubbelgard som var omöjlig att slå igenom. Man får inga poäng med att slå på garden så jag förlorade med 1–3 i poäng. Jag träffade honom alltså bara en gång, säger Yigit och skrattar åt minnet.

Väljer han full satsning på boxningen igen pausar han utbildningen på skådespelarskolan.

– Livet går bra. Jag har försökt hitta mig själv och allt det där. Sen började jag skolan som jag verkligen ville göra. Så nu har jag provat på vardagen utanför boxningen i ett halvår men det är som att jag inte är klar med sporten. Det har känts som att någonting har fattats.

Kanske blir det en flytt till USA. Med nya flickvännen Elin Härkönen.

– Hon kan jobba var hon vill eftersom hon sysslar med sociala medier, så om det blir en eventuell flytt kan hon följa med. Hon står bakom vad jag än väljer. Det är skönt och som du säkert sett är vi kära som fan.

USA är många boxares drömland men Anthony Yigit har en mer krass syn på fördelarna.

– Amerikansk boxningsskola är inte riktigt min cup of tea. Det finns väldigt många boxare där så det är inte konstigt att några blir riktigt bra, men det är väldigt fri träning. Du går till gymmet och sen kör du själv. Jag gillar mer den ryska skolan.

– Samtidigt är det så att om det är pengar jag ska tjäna måste jag till USA. Du vinner absolut pengar på matcher men det är de andra samarbetena runt omkring som håvar in de stora pengarna. Därför åker jag kanske dit. Vi får se.

Först handlar det om Göteborg.

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Anthony Yigit.

Här ser du hela fight night-galan – alla matcher!


Publisert:

LÄS VIDARE

Alfelt: Chimaev är ingen hajp

ÄMNEN I ARTIKELN

Anthony Yigit

Boxning