Rebecca Peterson

Rebecca Peterson skrällde i Australien – slog ut världstvåan

Av: 

TT

SPORTBLADET

Svenska tennisstjärnan Rebecca Peterson har fått bästa möjliga uppvärmning inför Australian Open.

I Adelaide slog hon ut världstvåan Aryna Sabalenka med 2–1 i set i första omgången.

”Det var den märkligaste matchen jag någonsin spelat”, säger Peterson till arrangören efter matchen.

Rebecca Peterson. Arkivbild.
Rebecca Peterson. Arkivbild.

Efter att ha gått obesegrad genom kvalet till WTA-turneringen i Adelaide International i Australien, ställdes Rebecca Peterson, rankad 93:a i världen, mot belarusiska Aryna Sabalenka, världstvåa och förstaseedad i turneringen, i den första omgången.

Sabalenka vann det första jämna setet, men hade stora problem med sin serve och Peterson vann de två nästkommande seten med 6–1 och 7–5.

Problem med serven

I matchen hade belarusiskan stora problem med sin serve och noterades för 21 dubbelfel. Ett problem som hon hade även i förra veckans turnering i Adelaide, där hon slogs ut av Kaja Juvan. Peterson spelade däremot stabilt.

”Det var tufft att hålla fokus när jag visste att hon hade problem. Att bara vara i min egen värld för att veta hur jag skulle spela, det var jättesvårt. Men jag är glad att jag lyckades vinna”, säger Peterson till turneringens hemsida.

Segern mot Sabalenka, som snabbt och stadigt klättrat i ranking de senaste åren med bland annat spel i semifinaler i så väl US Open som Wimbledon förra året, var svenskans första mot en spelare rankad topp fem i världen.

”Haft några tuffa år”

”Jag har haft några tuffa år så jag är bara väldigt glad att få inleda året med några matcher, några segrar, för att få upp självförtroendet”, säger Peterson.

Förra året slogs Peterson ut efter två matcher i OS i Tokyo och missade chansen att skrälla i US Open, när hon förlorade mot Elise Mertens i den första omgången. I höstens mindre WTA-turneringar har Peterson som bäst tagit sig till semifinal.

26-åringen från Stockholm ställs härnäst mot den 59-rankade amerikanskan Madison Brengle, för att spela om en plats i kvartsfinalerna.

Peterson, som blev proffs 2012 och varit rankad 43:e som bäst 2019, är direktkvalificerad till Australian Open, årets första grand slam-turnering som inleds den 17 januari.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Hedrén: Räkna aldrig bort Rafa – nu är Tjuren från Mallorca ensam på tronen

ÄMNEN I ARTIKELN

Rebecca Peterson

Australian Open

WTA

Tennis