Nils van der Poel

Nils van Der Poel sörjer efter flygolyckan i Örebro

”De som betytt mycket för mig har försvunnit”

Av: 

TT

"De människorna som jag har i mitt liv tack vare hoppningen och det som hoppningen har bidrag med är värt så pass mycket", säger Nils van der Poel.
"De människorna som jag har i mitt liv tack vare hoppningen och det som hoppningen har bidrag med är värt så pass mycket", säger Nils van der Poel.

SPORTBLADET

En knapp vecka sedan flygolyckan i Örebro – där åtta fallskärmshoppare och en pilot omkom – valde Victoriapristagaren Nils van der Poel att anlända till Borgholm med fallskärm.

Skridskostjärnan är själv en del av den fallskärmsgemenskap som nu sörjer.

– Det har försvunnit människor som betytt väldigt mycket för mig, säger han.

Den spanska sommarvärmen håller Sverige i sitt grepp. Och över Borgholm på Öland gassar solen både på födelsedagsbarnet kronprinsessan Victoria och på årets Victoriapristagare, skridskoåkaren Nils van der Poel.

Under onsdagen mötte han pressen. Han valde att anlända i fallskärm trots att hopparfamiljen har sorg efter den tragiska flygolyckan i Örebro nyligen, där nio personer omkom.

– Det är tungt på många sätt. Fallskärmssverige är väldigt tajt. Det har försvunnit människor som betytt väldigt mycket för mig, säger han.

Nils van der Poel valde att anlända med fallskärm till presskonferensen med anledning av utdelningen av årets Victoriapris.

”Värt såpass mycket”

Han är tydligt rörd och sitter tyst en stund när han tänker på det som hänt.

Men han tvekar ändå inte att fortsätta med hoppningen. Under veckan har Smålands fallskärmsklubb hoppvecka med utgångspunkt från flygplatsen Borglanda utanför Borgholm. Och med några andra hoppare kastade sig Nils van der Poel ut från 1 500 meters höjd och landade på artonde green Ekerums Resort söder om Borgholm.

– Det är klart att man ytterligare en gång tänker över de besluten man gjort när man påminns om dess konsekvenser, säger Nils van der Poel.

Men det positiva med fallskärmshoppningen överväger.

– De människorna som jag har i mitt liv tack vare hoppningen och det som hoppningen har bidragit med är värt så pass mycket, säger han.

På söndagen bärgades planet.

Har övervägt riskerna

Han tänker också att man ska sätta in det som hänt i ett perspektiv.

– Det har inte skett en fallskärmsolycka, det har skett en flygolycka. Och det är vårt transportmedel för att komma upp. Vi som hoppar vet ju om att vi hoppar ut ur flygplan. Det är en risk som jag har övervägt. Men det är inte farligare att hoppa fallskärm i dag än det var för två veckor sedan.

Nu fortsätter dagen med möten med kungafamiljen innan det avslutas med prisutdelning på Victoriakonserten i Borgholms slottsruin under kvällen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Nils van der Poel

Skridskor