Nyförvärvets nya succé i toppmötet

Michela Cava tvåmålsskytt för Luleå

TT

Publicerad 2020-09-20

Michela Cava, till höger, blev tvåmålsskytt i Luleås 4–2-seger över Linköping. Arkivbild.

Luleå vann toppmötet över Linköping i SDHL och tog fjärde raka segern i serieupptakten.

Nyförvärvet från Brynäs, poängmaskinen Michela Cava, gjorde två mål och spelade fram till ett i 4–2-segern.

Båda lagen var obesegrade inför mötet i Luleå och efter en mållös första period slog hemmalaget till två gånger i mittperioden. Emma Nordin höll sig framme och gjorde 1–0 efter ett snabbt anfall där Cava hittade Noora Tulus som spelade vidare till Nordin.

Leder poängligan

Petra Nieminen sköt sedan 2–0 i spel fem mot tre.

I tredje perioden slog Cava till två gånger. Först med 3–1 bara 1.10 efter Carly Bullocks reducering på straff och sedan gjorde kanadensiskan också 4–1 i powerplay.

Michela Cava leder poängligan efter fyra matcher med fyra mål och nio poäng, en poäng före kedjekompisen Nordin.

Med Linköpings förlustnolla spräckt är Luleå och Brynäs (tre segrar på tre matcher) enda lagen utan poängtapp.