Polisen: Ingen utredning mot hockeyallsvenska matchen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Det har bara gått 48 timmar sedan misstankarna om matchfixning mot matchen Björklöven och Mora tog vid.

Nu meddelar polisen att de inte inleder någon utredning.

– Vi har tagit in lägesbilden och gjort en bedömning, säger Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet, till Sportbladet.

Måndagens hockeyallsvenska match mellan Björklöven och Mora, som slutade 8–4 till gästerna, har omgärdats av misstankar om matchfixning sedan det varit stora oddsrörelser under pågående spel.

Men redan dagen efter lyftes teorin om att kaoset kan ha uppstått på grund av ett tekniskt fel alternativ ett mänskligt misstag.

Nu har polisen kommit fram till en slutsats att de inte kommer inleda någon utredning på ärendet.

– Vi har tagit in lägesbilden och gjort en bedömning. Vi har ingen brottsmisstanke och inleder ingen utredning, säger Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet, till Sportbladet.

”Positivt och ovanligt”

Gårdare har lett flera utredningar mot misstänkt matchfixning inom fotboll. Hockeyn har varit förhållandevis förskonad från problemet.

– Vi har bara gjort en bedömning från polisen på lägesbilden nu i kväll. Då har vi ingen misstanke och ingen förundersökning. Vi har tagit in all information och pratat med inblandade och förbund. Vi tar sånt här på största allvar och har tittat noggrant och försökt vara snabba också för att vi förstår att det är många som är skakade och oroliga.

Det måste kännas skönt att kunna avskriva det här ärendet?

– Det är positivt och ovanligt. När vi får in misstankar brukar det vara elände. Vi kan nog ge ett gott budskap innan jul.

Kom det in någon polisanmälan till er?

– Ingen specifik, men fakta kom in från både ishockeyförbundet och Riksidrottsförbundet. Bra samarbete - helt enligt den nationella överenskommelsen idrotten - polisen.

Sportbladet har varit i kontakt med Svenska ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom, som håller i förbundets utredning.

”Vi tar det i morgon”, skriver han i en kort kommentar.

Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN
Fredrik Gårdare.
Publicerad: