Motalas blytunga seger inför tuffa avslutningen

I måstematchen mot Tellus drog östgötarna det längsta strået – och säkrade viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats.

– Det är otroligt skönt med två poäng, säger Motalas lagkapten Fredrik Lönn.

Se alla mål från elitserien i bandy här!

Det var en tät match i Gubbängens bandy- och skridskohall när Tellus tog emot Motala. För gästernas del var det vinst som gällde för att inte tappa mark i kampen om de sista slutspelsplatserna.

Och visst gick det vägen när nyckelspelaren Albin Rohlén kunde avgöra matchen inom loppet av tre minuter tidigt i den andra halvleken.

Först gjorde han 2–1 på ett friläge, framspelade av anfallskollegan Philip Florén, efter 47 spelade minuter och drygt tre minuter senare utökade han till 3–1 när det var duktige Viktor Spångbergs tur att stå för frispelningen.

– Jätteskönt, verkligen! En tajt match, men det är otroligt skönt med två poäng, säger Motalas lagkapten Fredrik Lönn i Sportbladet Play.

Tuff avslutning

Segern ger Motala en åttonde plats på 19 poäng, med en match mindre spelad än sina konkurrenter. Då tre av lagets fem återstående matcher är mot topp fyra-lag var segern mot tabelljumbon i princip ett måste för att lagets slutspelschanser skulle leva vidare.