Sambon: Jenny Fransson mår dåligt

Publicerad:

SPORTBLADET

En månad har gått sedan Jenny Fransson, 32, gav sin syn på dopningsavstängningen.

Nu berättar sambon Jalmar Sjöberg att brottaren fortsatt är bedrövad.

– Jenny mår dåligt, säger han till Radiosporten.

”Just nu känns det som jag blivit slängd som mat år hajar”.

Så skrev brottaren Jenny Fransson 26 februari. Då hade både A- och B-provet visat spår av anabola steroider och hennes önskan att analysera vattenflaskan efter tecken på sabotage visat sig ogenomförbar.

En månad har gått sedan dess. Fransson har strukits ur den svenska OS-truppen och får inte längre ekonomisk ersättning av SOK.

När Radiosporten möter 32-åriga Mattssons sambo Jalmar Sjöberg, själv ex-brottare, under ett skolbesök i Staffanstorp kallar han den senaste tiden för ”ett väldigt konstigt år”.

Jenny Fransson och Jalmar Sjöberg.
Foto: BILDBYRÅN, TT
Jenny Fransson och Jalmar Sjöberg.

”Det är hon oskyldig till”

– Hon har svårt att bevisa sin oskuld i det hela. Hon vet att hon inte har gjort någonting, det är det som är mest jobbigt att se. Att det inte händer så mycket. Det är väldigt tufft, men vad ska man göra? säger Sjöberg till Radiosporten och besvarar sedan sin retoriska fråga:

– Man måste leva vidare ändå. Hon är väldigt stark som klarar det här så bra. Jag försöker stötta henne. Hon lever vidare. Hon vet ju och jag vet. Det är viktigt att hon ska känna att hon alltid har varit samma person. Och det där är hon helt oskyldig till.

Publicerad:

LÄS VIDARE