Dorothea Wierer

Wierer om nattskräcken: ”Måste ta sömntabletter”

Av: 

Linn Nordström

SPORTBLADET

ÖSTERSUND. Skidskyttevärldens fixstjärna Dorothea Wierer har varken fått en bra uppladdning eller start på säsongen.

Italienskan har dragits med hälsoproblem i flera månader.

– I somras vaknade jag upp flera gånger per natt, det är mycket bättre nu men jag måste ta sömntabletter ibland fortfarande, säger Wierer.

När skidskytte-VM avgjordes i Italienska Antholz 2020 exploderade Dorothea Wierers karriär och 31-åringen tog två guld och två silver. Men förra året gick Wierer inte riktigt att känna igen och inför den här säsongen har den Italienska stjärnan öppnat upp om sitt mående och sömnproblemen som drabbat henne.

– I somras vaknade jag upp flera gånger per natt. Det är mycket bättre nu men ibland måste jag ta tabletter fortfarande för att kunna sova, säger Wierer.

”Jag skakade riktigt mycket”

Dorothea körde andra sträckan för Italien och kom in på vallen samtidigt som bland annat Sverige och Norge inför det stående skyttet. Men precis som för Sveriges Mona Brorsson och Norges Tiril Eckhoff så drog Wierer på sig en straffrunda.

– Mitt stående skytte var riktigt dåligt. Jag började tänka på det som hände här i säsongsavslutningen (Wierer fastnade på vallen i flera minuter i den starka vinden) och jag tänkte ”Herregud inte igen snälla, snälla”. Jag skakade riktigt mycket och jag var inte alls bekväm tyvärr, säger Wierer.

”För kallt i Östersund för mig”

Skidskyttestjärnan har inte levererat några individuella topplaceringar (37, 23, 16, 13,) under de två tävlingshelgerna i Östersund men precis som placeringarna vittnar om så verkar Italienskans form vara på gång.

– Åkningen kändes mycket bättre i stafetten. Men vi hade inte så bra skidor igår så det är svårt att jämföra. Men jag känner verkligen att min kropp svarar bra och min form kommer, säger Wierer som har en önskan inför nästa tävlingshelg i Österrikiska Hochfilzen.

– Jag hoppas att det är varmare, det är för kallt i Östersund för mig, säger Italienskan och ler i de 14 minusgraderna.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Skidpanelen: ”Nu är tronskiftet redan här!”

ÄMNEN I ARTIKELN

Dorothea Wierer

Skidskytte

Tiril Eckhoff