Förlängde kontraktet – sen låg han bakom krossen

Karlin sågar Modos inställning: ”Inte redo för krig”

Publicerad 2021-12-17

Helgens första rond i helgens dubbelmöte gick till Björklöven när de vann mot Modo med 7–3.

Då passade Alexander Wiklund på att signera nytt kontrakt – och sedan inledde han målskyttet. Då hyllar Björklövens lagkapten, Fredric Andersson sin lagkamrat.

– Han gjorde en riktigt bra match och är otroligt viktig för oss, säger Andersson.

Säsongens andra dubbelmöte mellan Björklöven och Modo. Denna gång tog Björklöven hem segern – efter ett glädjebesked. Sportchefen, Per Kenttä äntrade isen innan nedsläpp och kungjorde att assisterande lagkaptenen, Alexander Wiklund har förlängt sitt kontrakt med två säsonger.

– Jag har trivts väldigt bra här så det finns inte något bättre ställe att spela på i Sverige, säger Alexander Wiklund i en pausintervju till C More.

Det var också just Alexander Wiklund som inledde målskyttet när han tog hand om sin egen retur i power play.

– Jag gör inte så mycket mål, så det var skönt, säger Alexander Wiklund.

Sju minuter senare utökade Jesper Lindgren ledningen till 2–0 och MoDo hade nu en tuff uppförsbacke.

”Fredagskungen” levererade igen

Björklöven utökade ledningen till 3–0 genom Alex Hutchings tidigt i den andra perioden. Men Modo gav inte upp. Reduceringen kom i power play genom ett backskott av Daniel Bernhardt.

Sedan klev ”fredagskungen”, Markus Modigs, fram. Han noterades för 3–2-reduceringen men det var ett snöpligt självmål av Daniel Rahimi. Det var Modigs sjunde mål på sju raka matcher, dessutom är Modigs poängbäst i serien när det kommer till fredagsmatcher med sina 16 poäng.

William Eriksson utökade dock Björklövens ledning till 4–2 innan andra perioden tog slut.

Inkastade föremål

Modo hade definitivt inte gett upp. Mikkel Aagard styrde in 4–3 och firade vilt – vilket inte hemmapubliken uppskattade. Seketeriatet fick uppmana hemmapubliken att inte kasta in föremål på isen.

MoDo tryckte på vilket skapade ytor bakåt. Det utnyttjade Björklöven och satte 5–3 genom Jesper Lindgren, hans andra mål för kvällen.

Med mindre än fem minuter kvar av matchen satte Alex Hutchings punkt för tillställningen när han petade in 6–3. Gustav Possler satte 7–3 i öppen kasse och då var matchen definitivt avgjord.

– Det var en konstig match. MoDo går väldigt hårt och då kan det bli vilda siffror. Men det var starkt av oss att stå emot deras momentum i tredje perioden. Nu har vi satt oss i ett bra läge inför returmötet, säger Björklövens lagkapten Fredric Andersson.

Sågar inställningen

I och med förlusten så tappade även Modo serieledningen. Ny serieledare är HV71.

– Vi är inte redo för krig, säger Modos tränare Mattias Karlin i C More.

Han är besviken på spelarnas inställning.

– Vi har ungefär tio man som offrar sig helt okej, men vi spelar med 20. Då ska man inte ha poäng heller.

Men Modo kan få snabb revansch. Redan i morgon möts lagen igen. Då i Örnsköldsvik.