Football Radical: Leninstadion öppnar möjligheterna

Av: Sportbladet.se

Publicerad:

Den föreslagna Leninstadion i Varberg öppnar dörrar i resten av det fotbollspolitiska Sverige. Är det nu vi får arenor som Leijonborgen? Allians Arena? Fredriksskans?

Kan ett nysålt konstverk få bot på Simons Tottenham-spleen?

Och hur mycket skit ska kvinnliga spanska fotbollsspelare behöva stå ur med från domaren?

Frågorna hämtar vi från senaste Football Radical.

Veckans avsnitt hämtar vi från schlätta, schlutta och San Sebastián.

Det är svårt att veta exakt vad som hände i matchen mellan Crevillente Feminino och Spa Alicante i helgen, men att det var en damfotbollsmatch utöver det vanliga står utom allt tvivel. Inte minst för att den fick avbrytas i den 72:a (eller kanske 76:e) minuten för att domaren ”kände sig hotad av spelarnas förolämpningar”. Spelarna i Crevillente har å sin sida lämnat in en protest mot grov domar-sexism med stöd hos den egna tränaren. Johanna menar att nästan alla scenarier är bra fotbollssåpa.

Simon har varit i San Sebastián och kollat på derby på Anoeta som arenan hette innan dess namn såldes ut kommersiellt. Samma öde ser ut att drabba Påskbergsvallen i Varberg, men att entreprenören Lasse Diding får igenom sitt namnförslag Leninstadion är inte särskilt troligt, alldeles oavsett om han hostar upp mest pengar. I alla fall inte om kommunstyrelsens moderata ordförande får bestämma. Podden kan ändå inte låt bli att fråga sig vilka politiska namn på fotbollsarenor som kan tänkas vänta om vi öppnar den dörren på glänt. Simon har hela listan.

Shanga Forsberg, Emil Forsbergs lilla sheriff, backar inte för att starta kontroverser i makens namn. Denna gång är det Leipzigs tränare Julian Nagelsman som är måltavlan och kanske är det landslaget som är den stora vinnaren trots allt.

Simon vet i alla fall vilken som är veckans klubb: Mer än en klubb, ett sällskap.

Och från en fransktung klubb till en klubbtung fransos: Jean-Pierre Papin felbedömde Inter i helgen, men han har ändå ett cv fullt med riktiga observationer från fransk fotboll på tv.

Mer då? Hasan Cetinkaya, Zlatan Ibrahimovic, Annie Lööf, Alexander Isak, Joe Lewis, Wanda Nara, Maja Nilsson Lindelöf, Niklas Busch Thor, und so weiter und so fort.

Publicerad:

LÄS VIDARE