Villa till final efter målfest

Publicerad 2023-03-11

Villa Lidköping är klara för klubbens femte raka SM-final.

Slutresultatet skrevs till 7–4 efter en rejäl målexplosion i den andra halvleken.

– Fan vad kul att få spela på Studenternas igen!, säger Villas Joel Broberg.

När Bollnäs tagit ledningen med 2–0 efter bara en halvtimmes spel talade inte mycket för gästerna.

Men SM-tvåan från i fjol reste sig och kvitterade i paus.

I den andra halvleken kom sedan det avgörande rycket när man gick ifrån till 5–2 med 20 minuter kvar att spela.

– Det är en jämn semifinal. Men jag tycker att vi här i andra halvlek bevisar att det är vi som ska vara i SM-final, säger Villas Joel Broberg till Elitserien Live.

Femte raka SM-finalen

Sex minuter från slutet fick hemmalaget Bollnäs lite vittring när man reducerade till 4–6.

Men mitt i slutforceringen svarade Villa och Martin Karlsson genom att sätta dit 7–4 i den 87:e minuten. Det blev spiken i kistan.

Västgötarna har därmed tagit sig till femte raka sin SM-final. Där kan man få chans till revansch mot fjolårsvinnaren Edsbyn – som utjämnade till 2–2 i sin semifinalserie mot Västerås. Vem finalmotståndaren blir avgörs på måndag.

SM-finalen spelas lördagen den 18 mars på klassiska Studenternas Idrottsplats i Uppsala.