Finländsk tidning: 'Uselt, Tre Kronor'

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Krönikör sågar svenska insatsen i World Cup: "Största besvikelsen"

Foto: JIMMY WIXTRÖM

Finland föll i tre raka matcher och gjorde ett mål totalt.

Tre Kronor förlorade inte en enda av fyra matcher efter ordinarie tid.

Då sågar Tuomas Nyholm – krönikör på Finlands största kvällstidning Ilta-Sanomat – Sverige.

”Tre Kronor var turneringens överlägset största besvikelse", skriver Nyholm.

Ett par dagar efter att Kanadas Brad Marchand slagit in 2–1 i finalen mot Europa och säkrat World Cup-titeln till hemmanationen sammanfattar Tuomas Nyholm, 40, turneringen.

Och Ilta-Sanomats krönikör och tidigare NHL-korrespodent recenserar det mesta.

Suveräna Kanada hyllas, kritiserade World Cup-konceptet var ljummet för fansen men "inte ett misslyckande" för arrangören och kanadensisk tv är ljusår efter Finlands motsvarighet sett till djupanalyser.

”Häpnadsväckande usel"

Och grannen i väst sågas ordentligt – under mellanrubriken "Sveriges magplask".

"Tre Kronor var turneringens överlägset största besvikelse för undertecknad. USA:s tre matcher, sorti och taktik imponerade inte, men det var på något sätt förväntat. Sverige däremot spelade häpnadsväckande usel ishockey med ett material som var tänkt att räcka för att till och med utmana Kanada.

Det räckte inte.

World Cup präglades i de bästa stunderna av en kombination av blixtrande snabbhet i spel och fötter. Sverige var sett till materialet inte särskilt snabbt, men speltempo skapas mellan öronen, med taktik och puckrörelse.

Till det hade Tre Kronor alla ingredienser i världen."

”Bara ett mål – inte bra"

Därefter analyserar Tuomas Nyholm även Finlands insats, som slutade med tre raka förluster mot Nordamerika (1–4), Sverige (0–2) och Ryssland (0–3).

"Finland chans till framgångar i World Cup var inte stora på förhand, men ändå var turneringen en besvikelse. Bara ett gjort mål. Det gick inte bra. En enstaka händelse bör man inte dra för stora växlar på, men som förbundskaptenen Lauri Marjamäki betonade efter den sista matchen: det måste tänkas kritiskt kring dessa saker."

"Det finns anledning till optimism eftersom många bra ungdomar växer fram. Några av dem är på väg mot den absoluta världstoppen. Men det behövs forfarande mer."

Publicerad:

LÄS VIDARE