Norsk uppvisning med tre svenskor topp tio

Av: Erik Karlsson, Linn Nordström

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

HOCHFILZEN/STOCKHOLM. Nära men inte hela vägen.

När svenskorna bommade ett skott var blev det en helnorsk pall.

– Jag slänger i väg ett skott i ligg, men jag är ändå nöjd, säger Hanna Öberg.

Det var stabilt, bra i spåret – men en svart prick kvar för trion Elvira Öberg, Hanna Öberg och Linn Persson. En prick som sannolikt kostade var och en av dem en chans att nå hela vägen upp på pallen.

– Det kändes bra i dag, synd med en bom det skottet kom lite snabbt och jag hann inte riktigt sikta som jag ville, säger Linn Persson som slutad åtta.

”Inte hänt sedan 1988"

– Jag är nöjd, jag känner att jag slänger iväg ett skott i ligg. Det kändes lite onödigt men jag jobbar verkligen igenom ståserien bra. Det är en bra tävling och kroppen är betydligt bättre den här veckan, säger Hanna Öberg som slutade sexa precis bakom lillsyrran som också missade ett bomskott i första liggande.

– Jag är väldigt nöjd, femma med en bom är jättebra, säger Elvira som hade femte bästa åktid.

I topp var det trippel norskt med Tiril Eckhoff först före Ingrid Landmark Tandrevold och Marte Olsbu Röiseland. Både Eckhoff och Röiseland kostade till och med på sig varsin bom.

– Det är väldigt stort att få uppleva det här, jag tror inte det här har hänt sedan 1988 och det är är – länge sedan, säger Eckhoff som trivs bättre och bättre på den isolerade världscupen.

– Ja, nu får vi äta middag tillsammans, det gör en rätt stor skillnad kan jag säga.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN