Längdskidor

Tung dag för etablerade namnen – nobbade media

Av: 

Erik Karlsson

SPORTBLADET

BRUKSVALLARNA. Bakom Max Novaks skrällseger var det tungt för de etablerade svenska skidstjärnorna.

Enda A-landslagsåkaren Oskar Svensson slutade sjua och Daniel Richardsson var så besviken med sin elfte plats att han stormade ut från arenan utan att göra intervjuer efteråt.

Viktor Thorn är skadad och Jens Burman, Johan Häggström och Calle Halfvarsson prioriterar helgens andra lopp.

Kvar av A-landslagsåkarna under fredagens premiär var Oskar Svensson – som aldrig var nära att hota skrällen Max Novak eller unga löftet William Poromaa i toppen av tävlingen. I mål var han 47,9 sekunder från segern.

– Det var ganska tungt för min del. Inte riktigt den känsla jag ville ha. Jag hoppas det känns bättre på sprinten i morgon, säger han.

Var det oväntat tungt?

– Ja lite, men jag var lite hängig förra helgen så det kanske inte var en perfekt uppladdning.

Nobbade media

Oskar Svensson har med sin plats i A-landslaget ändå goda förutsättningar att bli uttagen till premiären i Ruka. En premiär som i år blir än viktigare i brist på andra tävlingar.

Tyngre är det för Daniel Richardsson som kör en egen satsning i hopp om att hitta formen. 38-åringen var elva i mål, 1.19 efter Max Novak.

Men någon förklaring till den tunga premiären blev det inte. Den dubbla OS-guldmedaljören samlade snabbt ihop sina grejer och joggade rakt ut från tävlingsområdet. När Sportbladet bad om en kortare intervju ropade han bara ”nej” och sprang vidare.

”Vi som är starka”

Max Novak var försiktig med att dra slutsatser kring att han slår alla åkare med ambition att tävla på traditionella distanser.

– Det säger mer om att långloppsskidåkningen är jäkligt stark. Sen vill jag inte säga mer, jag tror det är mer vi som är starka än att andra är svaga, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Max Novak vann skidpremiären Bruksvallarna

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor