Uppdaterad 2022-03-05 | Publicerad 2022-03-04

Sveriges Davis Cup-möte med Japan inleddes med ett jätteantiklimax.

Mikael Ymer kom aldrig till spel.

Sverigeettan tvingades kasta in handduken på grund av skada och ersattes av 327-rankade Dragos Madaras, som förlorade.

I fjol gjorde Sverige stor succé i Davis Cup och nådde kvartsfinal för första gången på tio år.

Årets upplaga började desto sämre.

Sveriges bästa spelare, 85-rankade Mikael Ymer, dök aldrig upp på banan inne i Helsingborg Arena för öppningsmatchen mot Yosuke Watanuki utan tvingades lämna sent återbud på grund av skada.

Något som mörkades in i det sista.

Reserven Dragos Madaras, rankad 327 i världen, fick hoppa in, men hade inte mycket att sätta emot japanen som vann i raka set (6–4, 6–4).

Elias kvitterade

I fredagens andra singelmatch ställdes Elias Ymer mot Taro Daniel i vad som blev en måstematch.

Då stod Elias för en kanoninsats och vann med 7–5, 6–4.

Därmed är det oavgjort, 1–1 i matcher, inför lördagens avgörande.

Segraren mellan Sverige och Japan kvalificerar sig för Davis Cup Finals – det stora slutspelet där 16 nationer deltar.

Förloraren får spela playoff i september.