Kraft hjälte – Ystad en vinst från guld

Publicerad 2022-05-24

Det såg länge ut att bli Skövdevinst i den tredje finalen.

Men Niklas Kraft ville annat.

Målvakten stängde igen totalt i den andra halvleken och fixade matchboll för Ystads IF.

Efter förlängningsförlusten senast har Ystad studsat tillbaka.

På tisdagskvällen vann de den tredje matchen i finalserien mot IFK Skövde.

Det innebär att det står 2–1 i matcher för Skånelaget som har chans att avgöra på hemmaplan om en vecka.

Stjärnan klev av

Ett fullsatt Arena Skövde fick se sitt hemmalag i ledning nästan hela matchen, men när det gällde som mest hade Ystad vänt.

I början av den första halvleken drog Skövde iväg till en ledning med fem bollar och det var nog många Ystadsbor som höll andra när Kim Andersson tvingades utgå skadad i samband med underläget.

Efter att ha fått en smäll mot höften grinade Andersson illa och tvingades kliva av och in i omklädningsrummet för vård.

Men det var inte färdigspelat för högernian som var inne på plan igen efter några minuter och det var även då Ystad tog in på det fem bollar stora underläget de hade skaffat sig.

”Niklas Kraft mot IFK Skövde”

På bara några minuter hade bortalaget gjort fem raka mål och kvitteringen var ett faktum.

Då kom även Niklas Kraft i Ystadsmålet igång. Han stod för den ena räddningen efter den andra och gjorde det näst intill omöjligt för sina motståndare att skjuta bollen i mål.

När ställningen var 21–16 till Skövde väntade några sanslösa Ystadsminuter.

Under en period gjorde Skånelaget 8–1 på sina motståndare. Under samma period hade Niklas Kraft gjort hela åtta räddningar.

– Det är Niklas Kraft mot IFK Skövde, säger Charlie Sjöstrand i C More.

– Det var en galen andra halvlek, konstaterar målvakten själv i C More efter matchen.

Och med tio minuter kvar att spela var Ystad i ledning för första gången i matchen och när det var så gott som avgjort fick Kraft en boll rakt i huvudet.

Med ett fåtal sekunder kvar kom Skövdes Matias Helt Jepsen helt fri och prickade Ystadsmålvakten i huvudet.

– Onödigt skott, säkert absolut inte meningen. Men utespelarna måste sluta chansa på de här avsluten. De får inte träffa huvudet så är det bara. Har man inte bättre kontroll så får man skjuta någon annanstans, säger C Mores expert Jennie Linell efter matchen.

Slutresultatet blev 27–31 vilket innebär att Ystad kan avgöra och vinna SM-guld hemma i Ystad på fredag.

– Det ska bli kul, vi får några dagar att snacka igenom matchen, säger Niklas Kraft efter matchen.