Vinst - nu kan en Badou-match vänta i Sverige

Av: Sebastian Parkkila

Publicerad:
Uppdaterad:

HAMBURG. Sven Fornling vann titelmatchen i lätt tungvikt och hans promotor har redan en blivande drömmotståndare:

Badou Jack.

– Sveriges etta mot tvåan, utan att jag rankar vem som är vad, säger ECB-presidenten Erol Ceylan.

Badou Jack är svensk boxnings största stjärna efter Ingemar Johansson. Världsmästare både i supermellanvikt och lätt tungvikt. Två titlar som Badou själv lämnat ifrån sig. Först för att han gick upp en viktklass och sedan för att han efter en förhandling i kontraktet för att få VM-matchen mot Nathan Cleverly var tvungen att skriva in att han skulle avsäga sig WBA-titeln direkt.

Alla Badou Jacks senaste sex matcher har varit matcher om VM-titlar och han har inte förlorat en enda av dem. Fyra segrar och två oavgjorda som han också borde fått domarnas röster i.

Hög klass - trots att han är titellös

Trots att Badou inte har någon titel just nu är han definitivt en av de absolut bästa lätta tungviktarna i världen. Kanske rentav den bäste.

– Sven kan utmana de fyra mästarna i de andra stora organisationerna, men jag tror att största matchen skulle vara mot Badou Jack, säger Erol Ceylan.

Han säger inte att han i så fall ska försöka få matchen till Sverige, men det känns lite så. Något som kan bli svårt att få Badous stall Mayweather Promotions att acceptera. Då skulle det kunna gå till ett så kallat purse bid där de konkurrerande promotorerna lägger anbud på matchen genom att garantera boxarna en fastställd summa pengar. Högsta budet ges rätten till att bli arrangör. I ett sånt förfarande har Floyd Mayweather störst ekonomiska muskler att spänna för att få till en fajt i Las Vegas.

Lång väg till drömmötet

För Sven Fornling hade det säkert också gett en hel del miljoner mer in på bakkontot, men dit är det en lång väg. Men segern mot Karo Murat är ett steg på vägen.

– Jag vill möta Badou Jack, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE