OS 2021 i Tokyo

Tokyo-OS största guldbonus utdelad

Av: 

Cesar Fältskär

SPORTBLADET

Indonesien har tagit sitt första guld i Tokyo-OS.

Greysia Polii och Apriyani Rahayu spelade hem damernas dubbelfinal i badminton – och nu väntar ett guldregn utan dess like.

Enligt Statista kommer duon att få nästan 6,5 miljoner kronor var för vinsten, den största guldbonusen som delas ut av ett land i OS.

Det var en rafflande dubbelfinal när damernas OS-guld i badminton skulle delas ut. Efter två jämna set kunde dock Greysia Polii och Apriyani Rahayu från Indonesien titulera sig olympiska mästare – landets första guld i Tokyo.

Efter vinsten kom högljudda glädjeskrik från duon. Och man undrar om inte den ekonomiska moroten var en stor del i euforin.

Polii och Rahayu kommer nämligen att få nästan 6,5 miljoner kronor var in på kontot.

Livstidspension väntar

Det finns ett par länder som delar ut hiskeliga summor till sina guldmedaljörer, och i den kategorin är Indonesien värst. Tvåa i bonusligan är Singapore, trea är Hong Kong.

Enligt Statista kommer guldduon också belönas med en livstidspension på knappt 10 000 kronor.

Som med de flesta länderna högt upp på bonuslistan är det ovanligt att guldbonusen delas ut. Indonesien har bara tagit åtta guldmedaljer i OS-historien – alla har kommit i badminton.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

OS 2021 i Tokyo

Badminton

Indonesien

Tokyo

Guld

Sommar-OS 2021