Oavgjort i första semifinalen efter stor dramatik

Publicerad 2023-01-18

Det första semifinalen mellan Kalmarsund och Växjö slutade oavgjort.

Detta efter dramatiska slutminuter och sen kvittering av Kim Nilsson.

Dubbelmötet mellan FBC Kalmarsund och Växjö IBK är helt öppet inför den andra av två semifinalmöten. Matchen slutade 7–7 mellan SSL-trean och fyran.

Det såg först ut bli överkörning på SBB Arena.

Växjö drog ifrån till 4–0 i första perioden, och utökade till 5–0 tidigt i andra.

Fem minuter in i andra perioden var ställningen 6–1 till gästerna. När det var dags för den andra periodpausen hade Kalmarsund reducerat två gånger om.

Ytterligare två reduceringar från Kalmarsund skrev ställningen till 5–6.

Kvittering med sekunder kvar

Fyra minuter in i tredje perioden låg Philip Fox bakom 7–5 till Växjö. Med dryga två minuter kvar av matchen var ställningen densamma.

Då klev Kim Nilsson fram och gjorde två mål på två minuter, och skrev slutresultatet till 7–7. Det sista målet kom med blott 15 sekunder kvar på klockan.

Returen mellan Kalmarsund och Växjö spelas 25 januari.

Vinnaren av dubbelmötet ställs i final mot segraren i semifinalen mellan Storvreta IBK eller IBF Falun, där Storvreta har övertaget efter gårdagens 10–6 vinst på hemmaplan.

Den semifinalen avgörs tisdag 24 januari.

Semifinalerna i Svenska cupen sänds på Sportbladet.