Tingsryd skrällvann mot omotiverat Timrå

Publicerad:
Uppdaterad:
Hugo Reinhardt och hans Timrå föll för andra matchen i rad.
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Hugo Reinhardt och hans Timrå föll för andra matchen i rad.

SPORTBLADET

Tingsryd klev ur sin svacka och omvandlade ett underläge om två mål mot Timrå till matchvinst.

Med 5–3-segern smällde de tabellettan på fingrarna.

De viktiga poängen gav Tingsryd en skjuts upp i tabellen.

Timrå har redan säkrat seriesegern i hockeyallsvenskan, vilket stod klart i kvällens möte med tabellnian Tingsryd. De var nämligen inte särskilt initiativrika utan bjöd gästerna på flera fina lägen i powerplay utan att skapa särskilt mycket själva.

Tingsryds hade inför resan norrut inget drömläge, med fyra raka förluster i bagaget. Svackan såg ut att fortsätta när Timrås Jacob Blomqvist och Albin Lundin i första perioden gav hemmalaget en snabb tvåmålsledning, men i och med Felix Olssons reducering i slutet av första tog gästerna taktpinnen.

Rasmus Bengtsson stod för kvitteringen innan Jonathan Harju tog ledningen för Tingsryd.

Återvändande Marcus Hardegård, som inte spelat sedan början av januari, klev dock in aggressivt i sista perioden och gjorde 3–3 för Timrå, innan Sebastian Åkesson prickade in 3–4 och återtog Tingsrydsledningen.

Den utökades genom matchens sista mål , som gick in på ett chansskott i tom Timråbur med sekunder kvar av sista perioden, då Timrå i numerärt underläge valt att plocka ur sin målvakt.

Segerpoängen blev viktiga för Tingsryd, som klättrar till en sjundeplats i tabellen i och med resultatet.

▪▪▪

På andra håll i landet vann Väsby mot Kristianstad med 4–2, medan Mora bortasegrade mot Almtuna med 4–1. Karlskoga bröt även Västerås segersvit och vann med 3–2 på bortais.

Publicerad: