Hammarby vann välförtjänt under svåra förhållanden på Zinkensdamm.

– Det är starkt av oss att vända tillbaka, säger tvåmålsskytten David Jansson i Sportbladet Play.

Se alla mål från elitserien i bandy här!

Regnet gjorde sig återigen påmint under fredagens drabbning mellan Hammarby och Sandviken på Zinkensdamm. Precis som när Vänersborg kom på besök under onsdagen påverkade det spelet.

Hammarby skulle visa sig hantera förutsättningarna bäst, men Sandviken skulle hämta igen.

Redan efter drygt sju minuter gjorde Daniel Mossberg 1–0 till ”Bajen”. Kort därpå utökade Hammarby till 2–0 och Sandviken tvingades till en tidig timeout.

Efter en stor hemmadominans och ett mål av Christoffer Fagerström kunde Hammarby gå till halvtidsvila med en 3–0-ledning.

Drama när Saik hämtade upp

Sandviken skulle dock svara. Hannes Edlund skulle ta in Sandviken i matchen genom ett tidigt mål i den andra halvleken. Hammarby skulle fortsätta att föra matchen men genom två mål på drygt fyra minuter kvitterade Sandviken.

Hammarby skulle dock dra det längsta strået på Zinkensdamm denna fredagskväll.

Med tre mål på mindre än en kvart drog Hammarby på nytt ifrån till en tremålsledning som blev ointaglig.

– Det är svårspelat. Men vi kämpar på bra och gör en väldigt bra första halvlek. Sen tappar vi lite momentum och de får med sig lite studsar. Men det är starkt av oss att vända tillbaka, säger tvåmålsskytten David Jansson i Sportbladet Play.

Omdiskuterad matchhjälte

David Jansson, som gjorde både 2–0- och 4–3-målet, gjorde sina första mål den här elitseriesäsongen under fredagen.

– Skönt att det trillade in någon, men det viktigaste var att vi vann, säger han.

Men frågan är om han ens skulle ha spelat.

I Hammarbys senaste match mot Vänersborg var anfallaren inblandad i en situation som diskuterats flitigt på sociala medier.

Knappt fem minuter in i den matchen går han in med armbågen på Vänersborgs Markus Kumpuoja som fick en spricka i käken och blir borta från spel i fyra veckor, men då ingen protest inkom till disciplinnämnden undvek han straff.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.