Emil Forsberg

Emil Forsberg förlänger med tyska storlaget

Uppges ha nobbat utbrett intresse

Av: 

Felix Tornberg

SPORTBLADET

Rykten om att Emil Forsberg ska förlänga med RB Leipzig har cirkulerat ett tag.

Nu är det klart, skriver klubben på Twitter.

Kontraktet är skrivet till 2025.

– Leipzig har blivit ett hem för mig och min familj, säger svensken.

Beskedet kommer under onsdagseftermiddagen. Om den svenske landslagsmittfältaren fullföljer kontraktet innebär det att han varit klubben trogen i tio, då han anslöt 2015.

”Han ska ingenstans”, skriver Leipzig i en hyllningsvideo till Emil ForsbergTwitter.

Huvudpersonen själv:

– Vi har haft några fantastiska år och jag vill fortsätta med Leipzig. Det är en fantastisk klubb och jag ser fram emot kommande år. Leipzig har blivit ett hem för mig och min familj, säger Forsberg.

Han har tidigare sagt att han inte vill ge sig in i en säsong där han spelar på det sista kontraktsåret.

Därför har det brunnit i de tyska knutarna, eftersom Forsberg suttit på utgående kontrakt.

För så sent som för en vecka sedan rapporterade Leipziger Volkzeitung att nytt avtal mellan parterna var nära förestående. Under onsdagen kom Kicker med uppgifterna om att avtalet var signerat och klart, vilket senare alltså visade sig stämma.

Kicker skriver vidare att flera större europeiska lag visat intresse för landslagssvensken. Bland de som nämns hittar vi engelska Everton, italienska Roma och spanska Sevilla.

Ryktats följa lagkamraterna

Tidigare rykten har gjort gällande att Forsberg ska följa med tränare Julian Nagelsmann och lagkamrat Dayot Upamecano till Bayern München.

Samtal med Nagelsmanns ersättare, amerikanen Jesse Marsch, ska ha fått Forsberg att fatta det slutgiltiga beslutet att stanna.

Forsberg har denna säsong levererat sju mål och fyra assist i Bundesliga. Utöver detta sköt han Leipzig till cupfinal med ett matchavgörande mål i semifinalens förlängning. Hans tidigare kontrakt gällde till nästa sommar.

Forsberg är även högaktuell till sommarens EM, där den svenska truppen tas ut av förbundskapten Janne Andersson nästa tisdag, den 18 maj.

Mästerskapet startar den elfte juni, och Sverige inleder mot Spanien den 14:e.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Emil Forsberg.
Emil Forsberg.
Publisert:

LÄS VIDARE

Forsberg tokhyllas av lagkamraten: ”En legendar”

ÄMNEN I ARTIKELN

Emil Forsberg

Herrlandslaget i fotboll

Fotboll

Bundesliga