Bojan Djordjic

Expertens nya monsterkontrakt

Bojan Djordjic och Erik Niva förlänger med Viaplay

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Erik Niva och Bojan Djordjic blir kvar i Viaplaystudion. 

Sportbladet kan avslöja att experterna har skrivit långa kontrakt.

– Det tog ett tag innan jag skrev under. Jag är ganska jobbig att förhandla med, säger Djordjic. 

Bojan Djordjic och Erik Niva har varit en given del av Viaplays fotbollssändningar de senaste åren och så kommer det att förbli. 

Niva har skrivit ett nytt treårskontrakt med Nent och Djordjic ett monsterkontrakt på sex år.

– Jag är ganska jobbig att förhandla med, det förstår jag. Men jag skulle aldrig skriva under om jag inte ville utvecklas mer. Det handlar inte om pengarna. Det är nu jobbet börjar. Jag måste förbi intressant och komma med nya vinklar. Jag brinner så mycket för Premier League och den där jävla studion, säger Djordjic och fortsätter:

– Det är väldigt fina kollegor att jobba med och vi är även vänner utanför. Vi kommer inte bara in och ut och skiter i varandra sedan och det är nog därför sändningarna blir så bra.

Vad var det som gjorde att förhandlingarna tog tid? 

– För mig har det varit livsviktigt att sakerna vi pratar om och trycker på, värdeorden, följs. Man kan inte skita i de orden och säga utåt att vi följer dem. 

Bojan Djordjic.

Har det varit så? 

– Det är resultatbaserat och alla vill framåt och man glömmer bort folk på vägen. Jag vill att kommunikationen ska vara rak och tydligt och ha mer input och feedback. Oavsett hur många uppdrag kommentatorer har eller om man städar ska alla känna sig som jag gör.

Det var oroligt när Ola Wenström lämnade, har det med det att göra? 

– Nej, det har med mina egna tankar att göra. Jag vill ha alla ombord. Det är inte vi experter som är viktiga, det är de bakom kulisserna och de som kollar på oss som är viktigast. Ingen expert eller programledare är större än rättigheten.

”Passar perfekt”

I december blev det också klart att Djordjic blir tränare för Brommapojkarnas juniorer. De olika rollerna tycker han är en ultimat kombination.

– Det passar perfekt in i det jag vill göra. Varje gång man sätter sig i den stolen lördag och söndag vill man behålla sin trovärdighet och känsla att man utvecklas och inte gissar fram saker. Även om du är den mest talangfulla i Arsenal, Liverpool eller United är det inte så stor skillnad mot de mest talangfulla i Sverige och det är precis dem jag jobbar med. Det är mycket lättare att kunna förklara perspektiv om man faktiskt är på plats. 

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Sportbladets krönikör Erik Niva utsågs till Årets tv-personlighet på Kristallengalan 2020.
Publisert:

LÄS VIDARE

Vill värva från rivalen – och duo nära Önnered

ÄMNEN I ARTIKELN

Bojan Djordjic

Premier League

Erik Niva

Viaplay