Linnea Stensils femma igen – i K1–500

Publicerad 2021-08-05

TOKYO. Svenska Linnea Stensils var medaljsugen efter att ha blivit femma i K1–200.

I K1–500 var hon med i kampen om bronset – men blev femma igen.

– Det var väldigt tufft, säger hon till Sportbladet.

Efter att ha visat storform med snabba tider i både försöksheat och semifinal på 500 metersdistansen verkade Linnea Stensils vara på väg mot revansch efter femteplatsen i K1–200 i tisdags.

I torsdagens final var Stensils fyra efter 250 meter – och höll sig med i kampen om bronset en bra bit in i andra halvan av loppet. Men till sist blev det en ännu en femteplats för svenskan, som var 2,384 efter nyzeeländska Lisa Carrington som ohotat knep guldet.

– Det var väldigt tufft. Det är jättetråkigt att missa medalj och jag gjorde vad jag kunde, så det får man vara nöjd med trots allt, säger Stensils till Sportbladet.

– Det var ett bra lopp och jag känner att jag inte kunde ha gjort något annorlunda, säger hon.

”Hellre nära än långt ifrån”

Upp till pallen var det också långt i finalen. Danska Emma Aastrand Jorgensen som Stensils slog i semifinalen, var nästan en sekund snabbare och hon tog bronset.

Svenskans semifinalstid var knappa två sekunder snabbare än finaltiden – och hade räckt till bronspengen.

Att missa pallen – och medaljerna som är målet, är tråkigt, säger Stensils kring de två finalerna som gett samma resultat, men hon konstaterar:

– Jag är hellre nära än långt ifrån.

Det var den andra svenska kanotfinalen för dagen. I K1–200 en timme tidigare blev Petter Menning sexa – efter att även han haft chans på medalj.

– Det är nära, men nära skjuter ingen hare. Det är surt att vara så nära utan att ta medalj, säger Petter Menning till Sportbladet och fortsätter: