Elitserien har en omgång kvar att spela.

Men en seriesegrare har korats – och dramatiken fortsätter in i sista omgången.

Se alla mål från elitserien i bandy här!

Villa skakade – men säkrar seriesegern

I knappa halvtimmen var det Motala som styrde och ställde när serieledande Villa Lidköping kom på besök. Faktum är att om inte gästernas målvakt, Jesper Thimfors storspelat, hade hemmalaget mycket väl kunnat gå ifrån till en 4–0-ledning.

Det stannade dock vid 1–0 och efter en Villatimeout kunde serieledaren vända och vinna med 4–1.

I och med att AIK föll mot Broberg säkrade Villa även seriesegern.

Nära skrällvändning och poängrekord

Sandviken hade 3–0 borta mot Frillesås och såg ut att gå mot en säker seger. Men Frillesås slog tillbaka och vände till 4–3 och Sandviken var skakat. Trots att gästerna skulle vända och återta ledningen till 5–4 kvitterade Frillesås på tilläggstid och såg ut att slå sitt poängrekord i elitserien.

Men i matchens absoluta slutskede kunde Hannes Edlund avgöra för Sandviken på straff och Frillesås föll på tilläggstid för andra matchen i rad.

Hammarby räckte inte riktigt till

”Bajen” ligger just nu å en elfteplats utanför slutspelet. Men det var inte långt ifrån att stockholmarnas verklighet var annorlunda inför den sista omgången. Hemma mot Edsbyn vändes 0–2 till 3–2, men Edsbyn skulle vända på nytt och lagen följdes åt resten av matchen.

Det var först i den 89:e minuten som matchen avgjordes när Mattias Hammarström skickade in 8–6 på hörna.

Vänersborg till kvartsfinal – Bollnäs helt ute

Bollnäs såg ut att greppa det sista halmstrået när ödet vilade på den sköraste av trådar. Men efter att ha tappat en 2–0-ledning i halvtid drygt 20 minuter in i andra halvlek försvann hoppet.

Vänersborg tog över totalt och segrade till slut med 4–2 och säkrade sjätteplatsen och den sista direktplatsen till kvartsfinalerna.

Bollnäs? Missar slutspelet helt.

Tellus nära utan att vara nära

Tabelljumbon Tellus höll jämna steg med Västerås som redan säkrat en kvartsfinalplats i knappa 80 minuter och hade faktiskt ledningen efter 75 minuter.

Men genom fyra mål på tio minuter från minut 78 till 88 vände Västerås till 7–4 och vann till slut bekvämt. Joel Engström blev stor segerregissör med hela fyra mål.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.