Avslöjar: Byte i den svenska EM-truppen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

ZAGREB. Sportbladets avslöjande bekräftades under tisdagen:

Johan Jakobssons EM är över på grund av en huvudskada.

Viktor Östlund ersätter honom.

– Det blev snabba puckar, säger Östlund till landslagets hemsida.

Sverige var en av blott tre nationer i EM som inte hade bytt någon spelare i truppen under turneringen trots de nya, mycket generösa reglerna jämfört med tidigare mästerskap (sex byten totalt om man når semifinal).

Men på tisdagen kunde Sportbladet avslöja att Kristján Andrésson tvingas göra ett byte.

Tvingas lämna.
Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tvingas lämna.

Hade Andrésson i Guif

Johan Jakobsson, som missade VM i fjol med hjärnskakning och sedan var borta i tre månader från handbollen, har nämligen drabbats av en huvudskada.

– Han fick liknande symtom som då för ett år sedan efter matchen i går och då finns det bara en sak som är viktigt och det är Johan, säger Andrésson.

Fick han en smäll?

– Någon riktigt smäll har väl inte konstaterats men efter Frankrikematchen sov han dåligt och efter det gjordes det tester som både han och medicinska teamet kände sig trygga med.

Men efter att spelat mot Vitryssland i går blev det värre.

– Då var det inget att snacka om. Han vilar just nu och vi ska se till att han kommer hem i lugn och ro.

Vänsternian ersätter högernian

Högernian Jakobsson ersätts av vänsternian Viktor Östlund, som spelar i danska Tvis Holstebro och var med i VM 2015 och EM 2016 innan skador bromsade hans utveckling något.

Varför väljer du Östlund?

– Mattias Zachrisson kommer att få lösa av Lagergren på högernio. Sen får vi se hur vi löser högertvå bakåt emellanåt om inte Albin spelar där. Med Viktor får vi in en tvåvägsspelare som varit med i tidigare mästerskap, säger Andrésson.

Östlund till handbollslandslaget.se:

– Jag fick samtalet från Krille mitt under vår träning. Det var bra två timmar till planet skulle lyfta så det blev snabba puckar. Väldigt kul att få det samtalet. Jag ska göra det jag kan för att bidra till laget.

Sverige-Norge spelas 18.15 onsdag och sänds direkt i TV3.

Publicerad:

LÄS VIDARE