Djokovic klar för final i Melbourne

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Novak Djokovic är i final i Melbourne.
Foto: Lee Jin-man/AP/TT
Novak Djokovic är i final i Melbourne.

SPORTBLADET

Novak Djokovic har chansen att försvara sin titel i Melbourne.

Efter seger mot Roger Federer i tre raka set, 7–6, 6–4, 6–3, är serben klar för final i Australian Open-tennisen.

När Novak Djokovic och Roger Federer ställdes mot varandra för 50:e gången var Djokovic storfavorit. Den schweiziska stjärnan hade bland annat två tuffa femtesetare med sig i benen in i semin, och dessutom hade han fått en känning i ljumsken i kvartsfinalen.

Trots det var det Federer som rivstartade matchen. Han bröt tidigt Djokovics serve och gick fram till 2–0 i game. Schweizaren hade också möjligheten att serva hem första set vid ställningen 5–3, men Djokovic kämpade sig tillbaka och tog setet till tiebreak. Väl där var serben starkast och lyckades trots den mindre lyckade starten ta hem första set.

Vunnit alla sju

Även andra set blev jämnt med fördel Djokovic i de avgörande lägena. När han sedan bröt fram till 4–2 i tredje set hade han greppet om segern och säkrade den via 6–3.

Det är åttonde gången som Novak Djokovic når final i Australien Open och han har vunnit samtliga tidigare sju finaler, den senaste i fjol.

I finalen väntar antingen österrikaren Dominic Thiem eller Alexander Zverev, Tyskland, som möts i sin semifinal under fredagen.

Publicerad:

LÄS VIDARE