Om rådet från SVT-experten: ”Hans uppgift att tycka”

Publicerad:

SPORTBLADET

STOCKHOLM/ÖSTERSUND. SVT:s expertkommentator Anders Blomquist tycker Charlotte Kalla behöver ta en paus från skidåkningen för att hitta tillbaka till gammalt gott slag.

Charlotte Kalla har dock inte mycket till övers för rådet.

– Det är hans uppgift att tycka men de som vet hur jag har förberett mig är gänget omkring mig, säger Kalla efter en 13:e plats i Ski Tour-premiären.

Charlotte Kalla, sett till det vi tidigare säsonger vant oss att se av Charlotte Kalla, har det fortsatt tufft i världscupen.

På tiokilometersloppet i Östersund som inledde touren blev det en 13:e plats för Kalla, som efter blott en tävlingsdag är närmare en minut från pallen.

När SVT:s expertkommentator Anders Blomquist såg Kallas kamp i spåren så presenterade han åsikten att den svenska stjärnan hade behövt ett brejk från skidåkningen för att hitta tillbaka.

– Det finns ingen chans att det ska kunna vända det här under den här säsongen när det har varit en så lång period. Hon behöver bryta och göra något annat ett tag för att kroppen ska hitta tillbaka. Kroppen svarar inte. Hon får inte de svar som hon behöver, säger Blomquist i SVT:s sändning.

”Väldigt trist”

Kallas svar när hon för höra om ”rådet”?

– Det är hans uppgift att tycka men de som vet hur jag har förberett mig är gänget omkring mig, säger 32-åringen efter 13:e platsen, som innebär uppförsbacke direkt i jakten på framskjutna placeringar i Ski Tour.

Just det där med placeringen var även det något hon inte ville lägga någon större vikt vid.

– Ja, jag tycker det är väldigt trist att prata om resultat för det är typ det enda jag får frågor om av er, säger svenskan när hon får frågan om hon tappat glädjen i skidåkningen under den resultatmässigt tunga säsongens gång.

”Grunden i varför jag började”

När resultaten inte har velat infinna sig finner dock Kalla andra saker att glädja sig åt i skidspåren.

– Jag har försökt att inte fokusera på resultaten utan mer på prestation. Det är jättekul att vi får åka en femkilometersbana, det hör inte till vanligheterna i världscupen. Speciellt när man är här i Östersund där det är så otroligt fina banor. Man märker inte att det är fem kilometer, det är folk utefter hela spåret. Hjälper verkligen när tröttheten kommer smygande säger Kalla.

Hur är det för tävlingsmänniskan Charlotte Kalla att inte se till resultat och bara bedöma prestation?

– Det är där jag har grunden i varför jag började åka skidor. Glädjen i fartvinden mot kinden och att få ta i tills man blir trött. Det är en tjusning i sig att få jobba med tekniska bitar och få ihop en bra helhet.

Publicerad:

LÄS VIDARE