LEKSAND. Skellefteå sköt bara 14 skott mot Leksand.

Men det räckte och masarna inkasserade därmed sin femte raka förlust, 1–2.

– Bara kriga på. Lite skrattretande, hockeygudarna är inte med oss, säger Jonas Ahnelöv till CMore.

Leksands IF

Det var två skadedrabbade lag som möttes i Tegera Arena. Calle Själin, Mikael Ruohomaa, Jon Knuts samt Patrik Norén saknades i hemmalaget. I Skellefteå saknades Oscar Möller, Adam Mascherin samt Jayce Hawryluk.

Och förutom tre poäng stod en plats i topp tre i SHL på spel.

Leksand är inne i en tung trend och på de fyra senaste matcherna har man 3–16 i målskillnad och ingen inspelad poäng. Skellefteå kommer ifrån en 5–3 seger mot Växjö.

Och trenden för Leksand, den bistra, höll i sig inledningsvis när Melker Karlsson bombade in 0–1 redan efter två minuters spel. Den stora klacken från Västerbotten jublade givetvis och stöttade sina hjältar.

”Ett vapen jag kan använda”

Innan matchen berättade Leksands IF att lagets stora målskytt Max Veronneau förlängt kontraktet till 2024 och han startade avbetalningen direkt med att sätta 1—1 i numerärt underläge. Fiffigt avslut mellan benen på Gustaf Lindvall.

Linus Karlsson satte 1–2 till Skellefteå i samma numerära överläge för gästerna.

– ”Huggen” står mitt framför målvakten. Bara att pricka in. Skönt att den satt. Det är ett vapen som jag kan använda, sa målskytten Karlsson till CMore efter mittperioden.

I den tredje perioden försökte Leksand komma ikapp och tryckte på både i spel fem mot fyra samt sex mot fem, men utan framgång. Främst är det målskyttet som tryter för masarna. På de fem senaste matcherna har laget endast gjort fyra mål. Mot Skellefteå vann man skotten med 27–14, men målen saknades vilket är det primära.

– Tycker vi gör en bra andraperiod. men man måste göra mål för att vinna matcher. Bara kriga på. Lite skrattretande, hockeygudarna är inte med oss.Nu är det bara målen som saknas, säger Jonas Ahnelöv till CMore.