Publicerad 2018-05-12

Det blir ingen ny CL-titel för Isabelle Gulldén och Bukarest.

I semifinalen blev ungerska mästarna Györ för starka.

Efter en jämn första halvlek vann ungrarna till slut med 26–20.

Svensklaget CSM Bukarest ställdes mot de ungerska mästarna Györ i semifinalen av Champions League, ”Final Four”. Och det skulle bli en rysare för Bukarest-svenskorna Isabelle Gulldén, Sabina Jacobsen och Nathalie Hagman.

Ungerska Györ öppnade matchen bäst och gick upp i en 3–0-ledning direkt efter två mål av Anita Görbicz. Det skulle dröja dryga tio minuter in i matchen innan Bukarest öppnade målkontot. Det var överlag en relativt målsnål första halvlek som till slut Györ gick vinnande ur med 12–10.

Lämnar efter säsongen

Isabelle Gulldén gör sin tredje säsong i Bukarest och var med och vann Champions League säsongen 2015–2016. Men det skulle inte bli en ny titel för Gulldén som nästa säsong spelar med franska klubben Brest Bretagne.

I ett fullsatt Laszlo Papp Arena i Budapest var Györ det starkare laget i den andra halvleken. Kari Aalvik Grimsbø spikade igen i Györ-målet och var en starkt bidragande anledning till att ungrarna till slut kunde vinna med 26–20.

Istället för final för Bukarest, med Per Johansson som tränare, väntar nu bronsmatch i ”Final Four” mot ryska Rostov-Don som förlorade sin semifinal mot Vardar.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se