Snön yrde ordentligt över Sjöaremossen under onsdagen.

Ett effektivt Frillesås lyckades så när kriga till sig en poäng hemma mot Vänersborg.

– Det var tufft, säger Joakim Johansson om att spela i snöyran.

Se alla mål från elitserien i bandy här!

Snön föll tätt över Sjöaremossen under onsdagen när Vänersborg besökte Frillesås i herrarnas elitserie. Hemmalaget öppnade bäst och tog en tidig tvåmålsledning efter två fasta situationer, men med tio minuter kvar av första halvleken gick Vänersborg i kapp på mindre än en minut efter dubbla mål av Emil Viklund.

Efter en något längre halvtidspaus fortsatte snön att falla även i den andra halvleken.

Hattrickskytten avgjorde

Vänersborg tog sedan ledningen två gånger om, men Frillesås kom tillbaka lika många gånger. Men Vänersborg skulle dra det längsta strået till slut.

Emil Viklund skickade in 5–4 för gästerna med ett skott utifrån i 84:e matchminuten och fullbordade därmed sitt hattrick. Trots en slutforcering mäktade inte Frillesås med ett svar.

– Det är fantastiskt skönt att vinna. Det är ju en sådan match som blir ganska oviss sett till förhållandena, säger Vänersborgs 4–3-skytt Joakim Johansson i Sportbladet Play.

– Det var tufft. Vi hade räknat med att det skulle gå att spela lite längre än vad det gjorde, säger han om att spela i snöyran.

Supertalangerna ledde Villa till seger

Det var upplagt för bandygodis på förhand och omgående bjöds det till när Västerås gästade Villa Lidköping i damernas elitserie under onsdagseftermiddagen.

Efter dryga två minuter skickade 18-åriga Tilda Ström, tvåa i skytteligan, in 1–0 till hemmalaget. Västerås svarade omgående, men efter ytterligare tre minuter tog Villa ledningen på nytt genom Moa Friman, 17, på en hörnretur.

Västerås kvitterade på nytt, men i den andra halvleken slog Moa Friman till på nytt och spelade sedan fram Matilda Svenler till 4–2 inom loppet av en minut.

Västerås orkade inte resa sig och obesegrade Villa Lidköping toppar nu damernas elitserie två poäng före just Västerås med en match mindre spelad.

Du ser alla matcher i herrarnas elitserie samt flera i damernas elitserie på Sportbladet Play.