Vilda firandet efter VM-guldet

Sverige vann mot Finland och säkrade VM-guldet under lördagen och är nu bäst i världen.

Guldet firades långt in på småtimmarna – trots att ölen inte var den bästa.

– Äsch, det spelar ingen roll. Den rinner ner ändå, säger Alexander Galante Carlström.

Det var en tajt VM-final när Sverige bärgade VM-guldet efter att ha besegrat Finland i ”lejonets kula” i Hartwall Arena, Finland. Matchen slutade 6–4 efter stor dramatik.

– Det var en svängig match. Vi hade en dålig start, spelade upp oss och det var det en berg och dalbana, säger Alexander Galante Carlström om matchen.

Hur var firandet?

– Det var galet. I dag (söndag) mår man sådär, precis som det ska vara. Jag är rätt säker på att firandet inte är klart. Vi åker tillbaka till Sverige under dagen och det ska bli skönt att lämna Finland.

Din lagkamrat, Robin Nilsberth, var inte särskilt nöjd med kvaliteten på ölen. Hur var den?

– Ölen är inte jättebra här. Men det spelar inte så stor roll, den rinner ner ändå.

”Rörd av bara tanken”

VM-guldet var Galantes andra. Utöver det har han sex SM-guld och fyra Champions League-titlar. Ett rätt så fullt prisskåp, med andra ord.

– Klart att man värderar ett VM-guld väldigt högt. Det är få förunnat att ens få spela en VM-final. Och sen att det är mot Finland, i Finland. Det går knappt att sätta ord på. Jag blir rörd av bara tanken.

Extra skönt att det var Finland?

– Ja, verkligen. Finns få saker som är bättre än att slå finnarna. Nu är Sverige tillbaka högst upp, där vi hör hemma. Svensk innebandy är den bästa och nu har vi bevisat det.

Galante återvänder till klubblaget och regerande mästarna IBF Falun som just nu hittas på fjärdeplats i SSL.

– Vi ska njuta några dagar och sedan är det fullt fokus på SSL och försvara SM-guldet, säger Alexander Galante Carlström.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln