Publicerad 2023-03-11

Västerås hade chansen att säkra en plats i SM-finalen.

Men laget tappade en 3–0-ledning till förlust borta mot Edsbyn.

Nu väntar en dramatisk femte drabbning lagen emellan.

Västerås var påväg mot en plats i SM-final. Efter bland annat två mål av Robin Andersson hade gästerna ledningen med 3–0 efter 23 minuter.

Men då vaknade Edsbyn och stod för en mäktig vändning.

Bröderna Teemu och Tommi Määttä reducerade till 1–3 och senare till 2–3.

Kom tillbaka

Edsbyn, som behövde vinna för att hålla matchserien vid liv, fullbordade upphämtningen i den 57:e minuten då Ted Hedell satte 3–3.

Matchen stod länge och vägde men i den 84:e minuten kom avgörandet. Per Hellmyrs, 39, rann igenom bortaförsvaret och satte dit segermålet 4–3.

– Det är jäkligt skönt. Vi gör en grymt bra match. Vi släpper iväg de till 3–0, det är lite väl enkla mål men spelmässigt gör vi det bra, säger Hellmyrs till Elitserien Live.

Han fortsätter:

– Nu känns det helt läckert. Vi ger oss aldrig, vi är med.

Segern innebär att det blir en femte och avgörande match i Västerås på måndag. Vinnaren av den matchen ställs mot Villa Lidköping i SM-finalen på Studenternas.